Avisos

Avui entra en vigor el tancament de l'accés motoritzat al Montgrí per prevenir el risc d'incendi forestal

15.06.2022

Aquest matí, operaris de la Brigada Municipal de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí han fet efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per l'Ajuntament, que es mantindrà fins a mitjan setembre, durant el període de més alt risc. Estarà vigent fins que les condicions climatològiques ho permetin.

Amb aquesta mesura es vol reduir el risc d’inici d’un incendi forestal i garantir la seguretat dels béns i la protecció de les persones que viuen en zones properes al bosc. La Brigada de Medi Ambient ha instal·lat 5 barreres mòbils i 4 fixes, més cartells informatius, als principals accessos al massís.

Malgrat les restriccions de circulació, l'Ajuntament expedirà autoritzacions a persones o veïns que han d'accedir-hi per motius de residència o feina.

La vulneració d’aquestes restriccions pot ser sancionada amb multa segons el que determina la tramitació de les infraccions assenyalades a la normativa sectorial de prevenció d’incendis i accés motoritzat al medi natural. Aquesta restricció de trànsit rodat al massís del Montgrí s’ha consensuat amb el Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter i amb els responsables de prevenció d’incendis de la Generalitat de Catalunya.

Activació del dispositiu de vigilància de l'ADF
D'altra banda, aquest dissabte entrarà en servei el dispositiu que cada temporada activa la federació ADF Gavarres  per a la vigilància dels massissos amb perímetre de protecció prioritària PPP d’Ardenya-Cadiretes, les Gavarres i el Montgrí. Aquest dispositiu compta amb el suport econòmic de la Diputació de Girona i la col·laboració de les ADF Girona, Cassà de la Selva, Puig Arques, Gavarres Nord, Gavarres marítima i Montgrí. Del 18 de juny al 31 d’agost,  un total de quatre vehicles, un a Ardenya-Cadiretes, dos a les Gavarres i un al Montgrí treballaran per reduir en el possible la incidència dels incendis forestals en aquestes zones tan delicades. En conjunt, el dispositiu comptarà amb  11 vigilants i l’horari serà de 12 h a 19 h.

Els efectius sobre terreny comptaran amb el suport d’una xarxa de càmeres de vigilància d'incendis forestals d'alta resolució gestionades des de la seu de la federació a Santa Cristina d'Aro, en contacte permanent amb Bombers, Agents Rurals de la Generalitat i Policia Local. El Montgrí està monitoritzat permanentment per dues càmeres emplaçades al Rocamaura i a Begur.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis