Avisos

Torroella i l'Estartit acullen la cloenda del curs d'accessibilitat turística del Baix Empordà

La formació s'emmarca en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà

16.03.2022

Aquest matí, al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí ha acollit la cloenda del curs que tenia com a finalitat sensibilitzar i conscienciar el sector públic i privat del Baix Empordà sobre la importància de considerar l’accessibilitat en la seva planificació i gestió turística. La formació, desenvolupada al llarg de 4 sessions durant aquest mes de març, ha combinat teoria i pràctica. La teoria va estar impartida per l'arquitecte Enrique Rovira Beleta, director de Rovira-Beleta Accessibilidad SLP i professor responsable de l’Àrea d’Accessibilitat de la School of Architecture UIC Barcelona.

En aquesta edició del curs s’ha comptat amb un total de quinze participants provinents dels següents sectors: allotjament (càmpings, cases rurals i hotels), restauració, empreses d'activitats nàutiques i tècnics d'oficines de turisme, de museus i de platges.

Algunes de les activitats pràctiques que s’han desenvolupat proposaven voltar pel municipi amb cadires de rodes per posar a prova l’accessibilitat de Torroella de Montgrí. Els assistents també s’han tapat els ulls i caminat amb bastons per tal de posar-se a la pell de les persones amb discapacitat visual i també han practicat la llengua de signes catalana. Amb aquestes dinàmiques es volia fer sentir als assistents la necessitat i la importància de treballar bé l’accessibilitat sense pensar només en la supressió de les barreres arquitectòniques i sense pensar únicament en la discapacitat física sinó també en la discapacitat sensorial com la visual o l’auditiva. Els tallers els han dut a terme les entitats MIFAS, l’Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3 i també l’empresa Multisignes.

Aquestes formacions s’emmarquen en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, projecte impulsat per I'Àrea de Turisme del Consell Comarcal, que vol posar en valor la comarca com a destinació accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix la comarca.

El vicepresident i conseller comarcal de Turisme i Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà, Xavier Dilmé, després d’agrair la implicació i la col·laboració de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, ha remarcat que “des del Consell Comarcal apostem clarament pel turisme inclusiu i agraïm la tasca que s’està fent des de l’Ajuntament de Torroella per promoure una oferta turística accessible per a tots els públics. L’accessibilitat ha de ser un dels trets distintius de l’oferta de la comarca i, per fer-ho realitat, cal la implicació de tots els sectors que heu format part del curs”.

Per la seva banda, la regidora de la Destinació Turística Torroella-l'Estartit-Illes Medes, Dúnia Oliveras, que també ha participat en la cloenda del curs i en el lliurament de diplomes, ha explicat a tots els assistents que a millora de l'accessibilitat turística és un dels eixos de treball que s'impulsen des de l'àrea municipal de Turisme. Ha recordat, també, que és una de les actuacions incloses i programades en el Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí-l'Estartit (2021-2023). Concretament, l'acció projectada permetrà reforçar el programa municipal de Destinació Accessible i contractar un servei de consultoria per donar suport als allotjaments i empreses.

03.10.2022

La Campanya Gastronòmica 'La Poma a la Cuina' ha arrencat amb set restaurants de Torroella de Montgrí i l'Estartit i novetats en la formulació... (Llegir més)

30.09.2022

La Brigada Municipal està portant a terme aquesta setmana treballs de repàs i millora de la coberta de l'edifici del Cinema Montgrí, per... (Llegir més)

28.09.2022

Manel Camp és, sense cap dubte, un dels grans noms de la música catalana de les darreres dècades i un dels músics més versàtils i... (Llegir més)

28.09.2022

Torroella de Montgrí i l'Estartit han estat acreditades com a adherides al programa de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) després de ser... (Llegir més)

27.09.2022

El projecte educatiu 'El Parc Natural a l'Escola', impulsat pel Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, ha estat escollit com una... (Llegir més)

27.09.2022

Aquesta setmana s’ha presentat a la delegació del govern de la Generalitat a Girona el Mundial de Veterans de Curses d’Orientació WMOC25 que es... (Llegir més)

27.09.2022

El reconegut circuit Swim No Limits ha escollit l'Estartit per tancar una temporada en la qual han participat ja més de 1.300 nedadors d'arreu de... (Llegir més)

26.09.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha encarregat un vídeo promocional amb l'objectiu de captar visitants aquesta tardor i servir de base per... (Llegir més)

26.09.2022

La Setmana Europea de l'Energia Sostenible se celebra a Europa del 26 al 30 de setembre de 2022, per a conscienciar la societat de la necessitat... (Llegir més)

24.09.2022

Aquesta setmana s’han col·locat els suports de la nova senyalització dels projecte per posar en valor els punts més destacats dels paisatges... (Llegir més)

23.09.2022

La versió teatral del clàssic del cinema Entre Copas obrirà, el proper 8 d'octubre, la temporada teatral del segon semestre a l’Auditori Teatre... (Llegir més)

22.09.2022

Els Pirates i Corsaris de les Illes Medes tornen a desembarcar a l'Estartit el divendres 23, dissabte 24 i diumenge 25 de setembre en la tradicional... (Llegir més)

22.09.2022

Torroella de Montgrí s’ha sumat a la Setmana Europa de l’Esport que enguany se celebrarà entre el 23 i el 30 de setembre. Es tracta d’una... (Llegir més)

16.09.2022

L'AFA del Guillem Montgrí i el Racó de Rialles, en col·laboració amb els ajuntaments de Torroella de Montgrí i Ullà, han organitzat diverses... (Llegir més)

Cercador
eventis