Avisos

Milloraran el sistema de descàrregues de camions cisterna a la depuradora de Torroella de Montgrí

07.03.2022

El Consorci d’Aigües Costa Brava Girona ha aprovat el projecte per construir un sistema de tractament de les descàrregues de camions cisterna a l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Torroella de Montgrí. L’actuació projectada té un pressupost de 178.626,47 euros i evitarà els embussos i avaries que comprometen el funcionament normal de l’equipament.

L’EDAR de Torroella és el punt de recepció de tots els camions cisternes dels municipis del seu entorn. Tot i que les aigües residuals transportades i descarregades són assimilables a domèstiques procedents de fosses sèptiques o de les neteges d'embussos en col·lectors, durant el procés de descàrrega dels camions cisterna es produeixen avaries i embussos importants que comprometen el funcionament normal de les instal·lacions, degut a la manca d’una instal·lació específica per aquest ús.

El projecte que aprovat defineix un sistema de tractament de les descàrregues de camions cisterna adequat per tal d’eliminar els problemes actuals d’embossos i avaries.

La instal·lació per a la descàrrega s’ubicarà dins de les instal·lacions i inclourà una zona per a la neteja del camió cisterna. La descàrrega es realitzarà mitjançant mànega i el nou tractament estarà format per una obra de recepció i pas per una trampa de sorres, amb evacuació de les aigües decantades per un canal amb tamisat a la sortida. Posteriorment, les aigües es conduiran a l’entrada del pretractament de l’EDAR.

Es preveurà la instal·lació, a la trampa de sorres, d’un equipament capaç d'extraure els sòlids amb la màxima sequedat de residu possible.

Pel que fa a la neteja del camió cisterna (ja sigui el propi de l’empresa explotadora de les instal·lacions com, si cal, dels camions externs), es farà obrint la comporta posterior i inclinant la cisterna per facilitar el baldeig amb mànega. Es requerirà d’una superfície delimitada per emmagatzemar els sòlids descarregats i l’aigua de neteja.

L’aigua de neteja s’haurà de conduir al pretractament, i caldrà preveure un sistema d’evacuació adequat dels sòlids (majoritàriament sorres) per conduir-los al contenidor pertinent. Un cop aprovat, el projecte constructiu iniciarà el procés de licitació.

01.07.2022

La proposta «–oo–» d’Enric Farrés Duran, emmarcada dins el cicle Desplaçaments. Ressonàncies contemporànies, centra la seva atenció en... (Llegir més)

01.07.2022

El Fringe Festival Torroella de Montgrí-L'Estartit, organitzat per Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, arriba a la seva novena edició amb... (Llegir més)

01.07.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit han demanat la màxima implicació dels responsables d'establiments d'oci nocturn de la... (Llegir més)

29.06.2022

La Policia Local de Torroella de Montgrí va aconseguir ahir a la tarda reanimar una jove de 27 anys que es trobava en aturada cardiorespiratòria.... (Llegir més)

27.06.2022

Aquesta setmana l’Ajuntament portarà a terme tasques de manteniment i conservació a l’aparcament de terra situat al costat de la plaça del... (Llegir més)

23.06.2022

Tres dies de festa i música per inaugurar la temporada de grans festivals de la Costa Brava. L’ÍTACA Sant Joan, de l’Estartit, es posa en marxa... (Llegir més)

22.06.2022

La comissió organitzadora del Premi Espai Ter ha decidit atorgar el IV Premi Espai Ter de música al pianista i compositor Manel Camp per posar en... (Llegir més)

16.06.2022

Benvolguts/des veïns/es, Us informem que des del 16 de juny al 30 de setembre la circulació motoritzada està restringida per accedir a la... (Llegir més)

16.06.2022

Benvolguts/des veïns/es, Properament celebrarem la Revetlla de Sant Joan al nostre municipi, i us informem sobre la programació d'aquesta festa... (Llegir més)

20.06.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí obrirà un Punt d'Informació d'Habitatge (PIH) des del qual es prestarà suport directe als propietaris i... (Llegir més)

17.06.2022

Avui 17 de juny es donen a conèixer els 3 cartells finalistes del Concurs de cartells de Festa Major 2022, que el jurat ha escollit entre tots els... (Llegir més)

17.06.2022

El regidor de Gestió Costanera i Platges, Marc Calvet, ha recollit avui la Bandera Blava que acredita la qualitat de Cala Montgó, en un acte... (Llegir més)

16.06.2022

El projecte de Camins Escolars Segurs encara la recta fina de la primera fase, que enllaça la plaça Quintana i Combis amb l'Espai Montgrí. Avui... (Llegir més)

15.06.2022

Aquest matí, operaris de la Brigada Municipal de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí han fet efectiu el tancament de l'accés... (Llegir més)

Cercador
eventis