Avisos

L'Ajuntament inicia la millora del clavegueram i dels carrers de Sobrestany

Es contempla la possibilitat d’aprofitar l'obra per sectoritzar la xarxa d'abastament d'aigua potable

14.02.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està portant a terme les obres de renovació i millora de la xarxa d’evacuació d’aigües residuals de Sobrestany. Amb aquesta reivindicada actuació es posarà fi al problemes que patia el col·lector que recull les aigües residuals i pluvials dels habitatges del camí i connecta amb la xarxa de drenatge de Bellcaire. En nombroses ocasions, la xarxa quedava col·lapsada durant els episodis de pluja intensa, a conseqüència de filtracions del canal de regadiu que discorre en paral·lel. Aquesta entrada d’aigües blanques a la canalització provocava que el cabal d’entrada al bombament, situat a l’altre costat de la carretera GI-623, superés la capacitat dels equips. La situació empitjorava durant les temporades de regadiu, d’abril a octubre. 

S'està actuant en un tram de 250 metres, entre el carrer de l'Ovellaria i el punt de connexió amb la xarxa de sanejament de Bellcaire. L'actuació, doncs, també pretén millorar la prestació del servei actual entre dos municipis. 

Les obres tenen un pressupost d’uns 123.000 euros i han rebut finançament a través del PUOSC de la Generalitat de Catalunya. Els treballs tenen un termini de finalització de 2 mesos, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin. 

L’afectació al camí es realitza per trams on s’haurà de tallar la circulació. Mentre es desenvolupin els treballs, s'intentarà alterar el mínim possible el funcionament quotidià de la zona. 

El regidor d'Urbanisme, Jordi Oliver, ha informat que aprofitant l'obertura de les rases, l'Ajuntament contempla la possibilitat d’instal·lar vàlvules que permetran sectoritzar la xarxa d'abastament d'aigua potable i minimitzar, així, les incidències que aquesta obra o altres circumstàncies, puguin comportar en el servei. En aquest sentit, Oliver, reconeix que l'Ajuntament és plenament conscient dels dèficits que presenta actualment el servei en aquest sector del municipi. Per aquesta raó, la setmana vinent mantindran una reunió responsables del govern municipal, tècnics municipals i l'empresa Agbar, concessionària del servei, per abordar com resoldre aquesta problemàtica i garantir un abastament amb qualitat i pressió.

Millora de carrers a Sobrestany
D'altra banda, avui s'han iniciat els treballs de millora dels carrers del nucli de Sobrestany que no estan asfaltats, una actuació també reivindicada en el Consell de Barri d'aquest sector. S’hi col·locarà sauló compactat de color marronós. Es preveu que tinguin una durada d'una setmana, sempre i quan les condicions climatològiques ho permetin. Durant les obres no es podrà aparcar ni circular en els carrers afectats, i es senyalitzarà oportunament mitjançant senyalització horitzontal.

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol donar un nou impuls a la participació de la ciutadania en la gestió municipal i crearà un calendari... (Llegir més)

13.06.2024

El proper 17 de juny de 2024 es farà efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per... (Llegir més)

12.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí condicionarà un espai d'aparcament amb 48 places delimitades en el solar del costat dels Jardins John Lennon.... (Llegir més)

12.06.2024

Els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona han premiat la pastisseria Brugués de l’Estartit per la seva trajectòria professional en el... (Llegir més)

11.06.2024

Aquest matí han finalitzat les obres d'asfaltatge de l'aparcament situat al costat del Centre d'Atenció Primària de Torroella de Montgrí. Amb... (Llegir més)

11.06.2024

El Museu de la Mediterrània acollirà el dijous 20 de juny una jornada monogràfica al voltant de la custòdia del territori en la qual es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis