Avisos

L'Ajuntament inicia la millora del clavegueram i dels carrers de Sobrestany

Es contempla la possibilitat d’aprofitar l'obra per sectoritzar la xarxa d'abastament d'aigua potable

14.02.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està portant a terme les obres de renovació i millora de la xarxa d’evacuació d’aigües residuals de Sobrestany. Amb aquesta reivindicada actuació es posarà fi al problemes que patia el col·lector que recull les aigües residuals i pluvials dels habitatges del camí i connecta amb la xarxa de drenatge de Bellcaire. En nombroses ocasions, la xarxa quedava col·lapsada durant els episodis de pluja intensa, a conseqüència de filtracions del canal de regadiu que discorre en paral·lel. Aquesta entrada d’aigües blanques a la canalització provocava que el cabal d’entrada al bombament, situat a l’altre costat de la carretera GI-623, superés la capacitat dels equips. La situació empitjorava durant les temporades de regadiu, d’abril a octubre. 

S'està actuant en un tram de 250 metres, entre el carrer de l'Ovellaria i el punt de connexió amb la xarxa de sanejament de Bellcaire. L'actuació, doncs, també pretén millorar la prestació del servei actual entre dos municipis. 

Les obres tenen un pressupost d’uns 123.000 euros i han rebut finançament a través del PUOSC de la Generalitat de Catalunya. Els treballs tenen un termini de finalització de 2 mesos, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin. 

L’afectació al camí es realitza per trams on s’haurà de tallar la circulació. Mentre es desenvolupin els treballs, s'intentarà alterar el mínim possible el funcionament quotidià de la zona. 

El regidor d'Urbanisme, Jordi Oliver, ha informat que aprofitant l'obertura de les rases, l'Ajuntament contempla la possibilitat d’instal·lar vàlvules que permetran sectoritzar la xarxa d'abastament d'aigua potable i minimitzar, així, les incidències que aquesta obra o altres circumstàncies, puguin comportar en el servei. En aquest sentit, Oliver, reconeix que l'Ajuntament és plenament conscient dels dèficits que presenta actualment el servei en aquest sector del municipi. Per aquesta raó, la setmana vinent mantindran una reunió responsables del govern municipal, tècnics municipals i l'empresa Agbar, concessionària del servei, per abordar com resoldre aquesta problemàtica i garantir un abastament amb qualitat i pressió.

Millora de carrers a Sobrestany
D'altra banda, avui s'han iniciat els treballs de millora dels carrers del nucli de Sobrestany que no estan asfaltats, una actuació també reivindicada en el Consell de Barri d'aquest sector. S’hi col·locarà sauló compactat de color marronós. Es preveu que tinguin una durada d'una setmana, sempre i quan les condicions climatològiques ho permetin. Durant les obres no es podrà aparcar ni circular en els carrers afectats, i es senyalitzarà oportunament mitjançant senyalització horitzontal.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis