Avisos

L'Ajuntament inicia la millora del clavegueram i dels carrers de Sobrestany

Es contempla la possibilitat d’aprofitar l'obra per sectoritzar la xarxa d'abastament d'aigua potable

14.02.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està portant a terme les obres de renovació i millora de la xarxa d’evacuació d’aigües residuals de Sobrestany. Amb aquesta reivindicada actuació es posarà fi al problemes que patia el col·lector que recull les aigües residuals i pluvials dels habitatges del camí i connecta amb la xarxa de drenatge de Bellcaire. En nombroses ocasions, la xarxa quedava col·lapsada durant els episodis de pluja intensa, a conseqüència de filtracions del canal de regadiu que discorre en paral·lel. Aquesta entrada d’aigües blanques a la canalització provocava que el cabal d’entrada al bombament, situat a l’altre costat de la carretera GI-623, superés la capacitat dels equips. La situació empitjorava durant les temporades de regadiu, d’abril a octubre. 

S'està actuant en un tram de 250 metres, entre el carrer de l'Ovellaria i el punt de connexió amb la xarxa de sanejament de Bellcaire. L'actuació, doncs, també pretén millorar la prestació del servei actual entre dos municipis. 

Les obres tenen un pressupost d’uns 123.000 euros i han rebut finançament a través del PUOSC de la Generalitat de Catalunya. Els treballs tenen un termini de finalització de 2 mesos, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin. 

L’afectació al camí es realitza per trams on s’haurà de tallar la circulació. Mentre es desenvolupin els treballs, s'intentarà alterar el mínim possible el funcionament quotidià de la zona. 

El regidor d'Urbanisme, Jordi Oliver, ha informat que aprofitant l'obertura de les rases, l'Ajuntament contempla la possibilitat d’instal·lar vàlvules que permetran sectoritzar la xarxa d'abastament d'aigua potable i minimitzar, així, les incidències que aquesta obra o altres circumstàncies, puguin comportar en el servei. En aquest sentit, Oliver, reconeix que l'Ajuntament és plenament conscient dels dèficits que presenta actualment el servei en aquest sector del municipi. Per aquesta raó, la setmana vinent mantindran una reunió responsables del govern municipal, tècnics municipals i l'empresa Agbar, concessionària del servei, per abordar com resoldre aquesta problemàtica i garantir un abastament amb qualitat i pressió.

Millora de carrers a Sobrestany
D'altra banda, avui s'han iniciat els treballs de millora dels carrers del nucli de Sobrestany que no estan asfaltats, una actuació també reivindicada en el Consell de Barri d'aquest sector. S’hi col·locarà sauló compactat de color marronós. Es preveu que tinguin una durada d'una setmana, sempre i quan les condicions climatològiques ho permetin. Durant les obres no es podrà aparcar ni circular en els carrers afectats, i es senyalitzarà oportunament mitjançant senyalització horitzontal.

23.06.2022

Tres dies de festa i música per inaugurar la temporada de grans festivals de la Costa Brava. L’ÍTACA Sant Joan, de l’Estartit, es posa en marxa... (Llegir més)

22.06.2022

La comissió organitzadora del Premi Espai Ter ha decidit atorgar el IV Premi Espai Ter de música al pianista i compositor Manel Camp per posar en... (Llegir més)

16.06.2022

Benvolguts/des veïns/es, Properament celebrarem la Revetlla de Sant Joan al nostre municipi, i us informem sobre la programació d'aquesta festa... (Llegir més)

20.06.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí obrirà un Punt d'Informació d'Habitatge (PIH) des del qual es prestarà suport directe als propietaris i... (Llegir més)

17.06.2022

Avui 17 de juny es donen a conèixer els 3 cartells finalistes del Concurs de cartells de Festa Major 2022, que el jurat ha escollit entre tots els... (Llegir més)

17.06.2022

El regidor de Gestió Costanera i Platges, Marc Calvet, ha recollit avui la Bandera Blava que acredita la qualitat de Cala Montgó, en un acte... (Llegir més)

16.06.2022

El projecte de Camins Escolars Segurs encara la recta fina de la primera fase, que enllaça la plaça Quintana i Combis amb l'Espai Montgrí. Avui... (Llegir més)

15.06.2022

Aquest matí, operaris de la Brigada Municipal de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí han fet efectiu el tancament de l'accés... (Llegir més)

14.06.2022

Els alumnes de 4t d'ESO del Col·legi Sant Gabriel apadrinaran i s'encarregaran del manteniment i embelliment dels nous escocells que l'Ajuntament de... (Llegir més)

14.06.2022

Benvolguts veïns,  Us informem que per tal d'evitar el risc d’inici d’un incendi forestal i per assegurar la seguretat dels béns i la... (Llegir més)

10.06.2022

El Museu de la Mediterrània ha acollit aquest matí la darrera jornada lectiva del 2n curs del grau d'Arquitectura de la UdG. El matí s'ha tancat... (Llegir més)

10.06.2022

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i la regidora d'Educació, Anna Company, han assistit aquesta tarda, a l'Auditori Teatre Espai... (Llegir més)

Cercador
eventis