Avisos

Ràdio Montgrí estrena nova imatge i un streaming amb la màxima qualitat de so

Enguany celebra el 40è aniversari de la seva primera emissió

08.02.2022

L’emissora municipal Ràdio Montgrí arrenca una nova temporada amb nova imatge gràfica i amb el propòsit de consolidar una graella orientada a un ventall de públics molt divers. El nou logotip, desenvolupat pel dissenyador local Paco vilar, vol mostrar l’arrelament de l’emissora amb el territori i la seva vocació de servei públic. S’estrena, a més, en l’any que Ràdio Montgrí celebrarà el 40è aniversari de la seva posada en funcionament. Coincidint amb l’efemèride, l’emissora vol fer un pas més en la seva aposta de proximitat, vinculació amb els equipaments culturals del municipi, les entitats i en la difusió de la música en català.

L’emissora es pot sintonitzar al 107.1 FM, però recentment ha millorat el seu servei amb la possibilitat d’escoltar-la en streaming amb la màxima qualitat de so. D'aquesta manera s'ha adaptat a les noves formes de consum de la ràdio per part dels oients. Hi podreu accedir a radiomontgri.cat o directament clicant aquí.

També s’està treballant en la creació d’una web pròpia i en el trasllat de seu a mig termini, un canvi que anirà acompanyat de la renovació i millora del seu equipament tècnic.

La programació d’enguany tindrà la mirada posada en la informació, els serveis, la cultura i l’entreteniment. Combinarà espais produïts o gestionats des de la mateixa emissora i d’altres que són proveïts per la Xarxa de Comunicació local, una plataforma multimèdia de producció de continguts per a mitjans locals, a la qual està adherida Ràdio Montgrí.

>> Consultar la graella de la programació

>> Escoltar Ràdio Montgrí en streaming

Pel que fa a la producció pròpia, els espais més destacats són el magazine diari Els Matins, l'espai setmanal de conversa amb representants del consistori En Parlem...el programa de l'Espai Ter El Camerino, i el mini espai de divulgació per a entitats i associacions M'ho Expliques?. En els quatre casos queda ben palesa la vocació de servei públic de l'emissora.

Els Matins continua essent l'espai que ocupa un bloc més ampli de la franja horària, de dilluns a divendres de les 9 a les 13 h. Està concebut com un gran contenidor que combina informació de serveis, agenda cultural, ràdio fórmula musical i altres seccions, com la d'Apunts de catalàEl Temps, Cinema Efemèrides. Tot plegat, per acompanyar els matins de les nostres llars i establiments, amb una producció local que no oblida, tampoc, la informació general, amb les connexions als butlletins horaris informatius de La Xarxa.

Pel que fa a l'espai de conversa dels dissabtes al matí (11.30 a les 12 h) En Parlem... continuarà apropant a l'audiència la gestió i l'actualitat municipal de la mà dels regidors i regidores del consistori i del President de l’Entitat Descentralitzada de l’Estartit. Tots ells conversen amb la directora de l'emissora Anna Lanzas i repassen tota mena de temes relacionats amb l'Ajuntament i la vida municipal, posant especial accent, en l'actualitat.Cal remarcar que arran de l'aprovació l'any passat del reglament que regula la participació dels regidors, regidores i grups municipals en els mitjans de comunicació que són titularitat de l'Ajuntament, en aquest programa s'ha establert una calendarització. D'aquesta manera es consolida la millora de la presència dels grups municipals a l'emissora municipal, fet que ja es ve produint des del mandat anterior.

On també s'expressa la voluntat de servei públic és en el mini espai M’ho Expliques?, un programa de curta durada (no més de 10 minuts), que s'ofereix a les entitats i associacions per tal que informin la població de les seves activitats. És una finestra oberta que tenen al seu abast per millorar la seva projecció. S'emet en funció de les necessitats, temàtica i demandes, dues vegades al dia, matí i tarda, els dilluns, dimecres i divendres. La franja d'emissió també fluctua, però és fàcil escoltar-lo si mantenim l'emissora sintonitzada habitualment.

En aquesta mateixa línia, des de fa més de dos anys, l'Auditori Teatre Espai Ter té un programa monogràfic propi, El Camerino, que s'emet dos cops a la setmana, dimarts a les 18 h i divendres a les 11.30 h, en el qual l'equipament apropa la seva programació a la població. És una manera molt pràctica de conèixer els espectacles, concerts, artistes i autors que es programen. Està conduït per Antoni Roviras, el director de l'Espai Ter, i és un magnífic canal per ajudar-nos a escollir i conèixer millor els espectacles abans d'anar-hi.

Cal remarcar que els programes En Parlem... i El Camerino, també es poden recuperar en línia per escoltar-los en streaming.

La diversitat de propostes de la graella queda palesa amb programes com La Dansa Catalana, El Club del Country, Cocodril Club, l'Hora del conte, Sons a Cau d’orella, Estrenes, Jazz It, Connexió Eclèctica, Ruta 66, Chelsea Hotel, Moments d’Òpera, Torna-la a tocar Sam i el recentment incorporatTrmndj’sSession....una sessió musical ballable i sense comentaris, només música Dance ideal per l'horari nocturn del cap de setmana!!

Així mateix, la informació general està perfectament coberta amb el butlletí horari, els tres informatius diaris i el NEX Matí i Migdia - Cap de Setmana, de la Xarxa, i la informació esportiva amb l’espai En Joc (entre setmana).

Amb tot plegat, Ràdio Montgrí ofereix una programació atractiva, amb vocació de servei públic, que ajuda a no perdre el fil del nostre municipi i del país.

L'emissora ofereix la possibilitat d'emetre publicitat comercial. Aquesta és una via molt eficient per arribar al públic local i contribuir, a la vegada, al manteniment d'un servei de ràdio amb vocació pública.

24.03.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit reeditaran, per tercer any, l’organització d'El nostre estiu, el programa de... (Llegir més)

23.03.2023

Mirades’23, el Festival de Fotografia del Baix Empordà, arrenca demà divendres 24 de març i s’allargarà fins al 23 d'abril, a Torroella de... (Llegir més)

17.03.2023

Entre març i agost de 2021, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va portar a terme el procés participatiu «Amb Nom de Dona» per tal que la... (Llegir més)

16.03.2023

L'Ítaca Sant Joan tornarà a donar el tret de sortida de l'estiu a l'Estartit amb dos dies de concerts el 24 i 25 de juny. Alizz, Triquell,... (Llegir més)

16.03.2023

El proper dilluns 20 de març de 2023 s’iniciaran les obres d’urgència per canviar un tram del tub de desguàs del carrer Església de... (Llegir més)

16.03.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha iniciat aquesta setmana les obres de millora del subministrament d’aigua potable al nucli de Sobrestany,... (Llegir més)

15.03.2023

Els grups multifamiliars són espais grupals on es treballen els vincles i les relacions, on les famílies poden compartir-hi situacions de la... (Llegir més)

08.03.2023

Aquest matí, l'equip de govern i els representants dels treballadors del consistori (personal laboral i personal funcionari) han signat el nou... (Llegir més)

07.03.2023

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acordat que tot i que el municipi no es troba en fase d’excepcionalitat per sequera... (Llegir més)

24.02.2023

La Fundació Philippe Cousteau "Unió dels Oceans" ha anunciat aquesta setmana que establirà la seva seu científica mundial a Torroella i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis