Avisos

Torroella de Montgrí s'adhereix al pla comarcal per la diversitat afectiva, sexual i de gènere

07.02.2022

El Ple de Torroella de Montgrí ha aprovat l'adhesió al Pla comarcal per la diversitat afectiva, sexual i de gènere al Baix Empordà, el principal instrument per eradicar les desigualtats i les violències que es deriven de l'orientació sexual, la identitat de gènere i les diferències en el desenvolupament sexual.

La regidora de Convivència, Roser Font, assegura que l'adhesió s'ha formalitzat perquè «creiem que encara queda molta feina a fer en polítiques i accions que, sumades a les que ja es fan a per la igualtat entre homes i dones, fomentin el respecte i impulsin el reconeixement de drets a les persones LGTBI.»

Font argumenta que «aquest pla comarcal té molt valor perquè surt d’una diagnosi de la situació actual i aporta moltes eines de lluita contra la discriminació per raons de gènere i diversitat sexual i, sobretot, perquè ens permetrà fer-ho de forma coordinada amb les altres poblacions de la comarca». En aquest sentit, recorda que ja s’ha creat un grup de treball per coordinar i impulsar polítiques públiques que arribin a tota la ciutadania amb l’objectiu de treballar contra la discriminació i les desigualtats.

El pla ha estat impulsat pel Consell Comarcal del Baix Empordà, a través del Servei d’Atenció Integral del Baix Empordà i la col·laboració dels SAIS  de Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols. Ha estat un procés on ha participat personal tècnic de les administracions de la comarca, les entitats Emporderats, Lo Relacional,  grups feministes i aliats de la comarca i ciutadania en general des del mes de desembre del 2019.

A la comarca del Baix Empordà és la primera vegada que s’impulsa un pla com aquest. Està adreçat a tota la ciutadania i no exclusivament a les persones LGTBI. Inclou actuacions que es desplegaran a la comarca fins al 2024.

El Pla contempla diferents eixos d'intervenció, com compromís institucional adreçat a l’Administració i d'altres adreçats a la ciutadania, com cultura, visibilitat i oci, vides lliure de LGBTIfòbies, coeducació, lleure i comunitat, dret a la salut, àmbit laboral, àmbit esportiu i diàleg intercultural i religiós.

El principal objectiu del pla és promoure la perspectiva de la diversitat afectiva, sexual i de gènere de forma transversal en les polítiques públiques de la comarca per eradicar les desigualtats i les violències que es deriven de l’orientació sexual, la identitat de gènere i les diferències en el desenvolupament sexual.

24.03.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit reeditaran, per tercer any, l’organització d'El nostre estiu, el programa de... (Llegir més)

23.03.2023

Mirades’23, el Festival de Fotografia del Baix Empordà, arrenca demà divendres 24 de març i s’allargarà fins al 23 d'abril, a Torroella de... (Llegir més)

17.03.2023

Entre març i agost de 2021, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va portar a terme el procés participatiu «Amb Nom de Dona» per tal que la... (Llegir més)

16.03.2023

L'Ítaca Sant Joan tornarà a donar el tret de sortida de l'estiu a l'Estartit amb dos dies de concerts el 24 i 25 de juny. Alizz, Triquell,... (Llegir més)

16.03.2023

El proper dilluns 20 de març de 2023 s’iniciaran les obres d’urgència per canviar un tram del tub de desguàs del carrer Església de... (Llegir més)

16.03.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha iniciat aquesta setmana les obres de millora del subministrament d’aigua potable al nucli de Sobrestany,... (Llegir més)

15.03.2023

Els grups multifamiliars són espais grupals on es treballen els vincles i les relacions, on les famílies poden compartir-hi situacions de la... (Llegir més)

08.03.2023

Aquest matí, l'equip de govern i els representants dels treballadors del consistori (personal laboral i personal funcionari) han signat el nou... (Llegir més)

07.03.2023

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acordat que tot i que el municipi no es troba en fase d’excepcionalitat per sequera... (Llegir més)

24.02.2023

La Fundació Philippe Cousteau "Unió dels Oceans" ha anunciat aquesta setmana que establirà la seva seu científica mundial a Torroella i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis