Avisos

Balanç positiu del 2021 malgrat no haver tingut una temporada turística normal

El turisme català representa el gruix dels visitants a la destinació Torroella-Estartit-Illes Medes

Captura de pantalla de la presentació de la Memòria Turística 2021
Captura de pantalla de la presentació de la Memòria Turística 2021
Captura de pantalla de la presentació de la Memòria Turística 2021
Captura de pantalla de la presentació de la Memòria Turística 2021

25.01.2022

L'any 2021 va ser una bona temporada turística a Torroella i l'Estartit malgrat que la incertesa provocada per la Covid-19 faci que no es pugui considerar encara una temporada normal.

L'Àrea de Turisme ha presentat aquesta setmana via vídeoconferència la memòria anual en la qual s'han explicat al sector turístic local les principals xifres que deixa l'any passat.

La pandèmia fa caure les consultes a l'Oficina de Turisme

L'Oficina de Turisme va atendre l'any 2021 26.663 consultes, de les quals 5.257 van ser a Torroella de Montgrí. La pandèmia va provocar un descens en més de 14.700 consultes respecte de l'any 2020.

La majoria d'aquestes consultes, 23.753, van ser presencials mentre que 1.980 van ser telefòniques i 980 a través de xarxes socials o correu electrònic.

 La importància del turisme de proximitat

Pel que fa a les nacionalitats el turisme català va ser el més present a la destinació amb un 44% del total seguit del francès amb un 27%. Pel que fa al turisme de l'Estat Espanyol les comunitats autònomes que més interès van tenir en la destinació van ser el País Basc (42% del total), Madrid (14% del total) i Navarra (13% del total).

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, s'ha felicitat per haver treballat el turisme familiar i de proximitat com a destinació turística, i que això ha permès estar "millor preparats" que altres destinacions i "no patir tant com altres llocs".

Incrementa l'interès de les rutes a peu i en bici

D'entre les consultes realitzades cal destacar l'increment en un 61% de la demanda de rutes a peu i en bici.

Pel que fa a les incidències a les platges l'any 2021 hi va haver 617 assistències per picades de medusa, insectes, petites ferides o insolacions i cremades; es van resoldre 2.135 incidències amb animals, banyistes, embarcacions o mesures de seguretat per prevenir la Covid; i es van fer 46 rescats.

 El futur passa pel Pla de Sostenibilitat Turística

La presentació de la memòria turística 2021 també va servir per fer una pinzellada del Pla de Sostenibilitat Turística. Un ambiciós projecte estratègic municipal per valor de més de tres milions d'euros que vol consolidar i donar un nou impuls a la regeneració de la destinació i que forma part dels Plans de Sostenibilitat Turística promoguts pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme Espanyol.

Aquest pla va ser presentat el divendres passat a la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur) davant d’una àmplia representació de tècnics i responsables polítics d’altres destinacions i de municipis que també estan implementant plans de sostenibilitat.

Amb una inversió global de 3,6 milions d’euros, el pla de Torroella de Montgrí és el més ben dotat dels 16 que va escollir el ministeri en la convocatòria, a la qual s’hi van presentar 154 destinacions turístiques. El pla permetrà executar 29 projectes i accions, agrupats en 16 actuacions, que s’aniran desplegant fins al 2023.

Un pla que pel batlle, Jordi Colomí, "no és el final de res sinó el principi de moltes coses" perquè "els destins que tenen el territori més respectat i protegit són els que funcionen millor".

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis