Detenen un home com a presumpte autor d'una dotzena d'incendis al Montgrí

26.10.2021

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Bisbal d’Empordà van detenir ahir, a Torroella de Montgrí, un home de 54 anys, de nacionalitat espanyola i amb domicili a la mateixa població, com a presumpte autor de dotze delictes d’incendi forestal, provocats entre els mesos de juliol i octubre.

La investigació policial ha conclòs que el piròman els preparava apilant branques, fulles i pinyes del sotabosc, que incendiava amb un encenedor. Un cop encesos els focs, marxava de la zona caminant. El detingut, a qui no li consten antecedents, passarà properament a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de la Bisbal d’Empordà.

L'alcalde, Jordi Colomí, ha informat que l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, com a propietari de la forest pública afectada pels incendis, es personarà en la causa judicial oberta. D'altra banda, agraeix l'esforç i la professionalitat de tots els cossos que han intervingut en la detenció del presumpte autor i confia que d'aquesta manera es posi fi a la llarga cadena d'incendis que s'han registrat els darrers mesos.

Aquest estiu, entre els mesos de juliol i agost, es van produir diversos incendis al Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter. Tot ells s'iniciaven a la tarda. Alguns tenien diversos punts d’origen, propers entre ells i iniciats de forma simultània en llocs de difícil accés per a les dotacions policials i els efectius d’extinció. Això va comportat un treball intens dels serveis d’emergències terrestres i aeris de Bombers, Agents Forestals, Policia Local i dels agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Bisbal d’Empordà, de l’Àrea Regional de Recursos Operatius i de la Unitat Regional de Medi Ambident de Girona.

Els incendis, a més, es van produir amb el Pla d’Emergències INFOCAT activat per extrema sequera durant aquest estiu.

El de major abast va ser el que es va iniciar a primera hora de la tarda del 22 de juliol, a la zona de les Dunes. Es va trigar tres dies en apagar-lo i dotze dies més en declarar-lo extingit. Va cremar més de 92 hectàrees de massa forestal i tot i que no es van haver de lamentar danys estructurals i personals, va comportar el desallotjament de 150 persones d’una casa de colònies de la població.  

Els dies 12 i 13 d’agost es van produir dos incendis simultanis a la zona de Torre Gran i Torre Vella, on es van cremar un total de 320 metres quadrats de bosc.

Gràcies a la col·laboració ciutadana, el 13 d’octubre es va poder actuar amb rapidesa per part de tots els serveis d’emergències per extingir dos focus d’incendis  intencionats  en dos corriols de la zona de les Dunes. Fa escassos sis dies també es va produir un petit incendi a la mateixa zona amb una afectació de 10 metres quadrats.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis