Avisos

Detenen un home com a presumpte autor d'una dotzena d'incendis al Montgrí

26.10.2021

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Bisbal d’Empordà van detenir ahir, a Torroella de Montgrí, un home de 54 anys, de nacionalitat espanyola i amb domicili a la mateixa població, com a presumpte autor de dotze delictes d’incendi forestal, provocats entre els mesos de juliol i octubre.

La investigació policial ha conclòs que el piròman els preparava apilant branques, fulles i pinyes del sotabosc, que incendiava amb un encenedor. Un cop encesos els focs, marxava de la zona caminant. El detingut, a qui no li consten antecedents, passarà properament a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de la Bisbal d’Empordà.

L'alcalde, Jordi Colomí, ha informat que l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, com a propietari de la forest pública afectada pels incendis, es personarà en la causa judicial oberta. D'altra banda, agraeix l'esforç i la professionalitat de tots els cossos que han intervingut en la detenció del presumpte autor i confia que d'aquesta manera es posi fi a la llarga cadena d'incendis que s'han registrat els darrers mesos.

Aquest estiu, entre els mesos de juliol i agost, es van produir diversos incendis al Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter. Tot ells s'iniciaven a la tarda. Alguns tenien diversos punts d’origen, propers entre ells i iniciats de forma simultània en llocs de difícil accés per a les dotacions policials i els efectius d’extinció. Això va comportat un treball intens dels serveis d’emergències terrestres i aeris de Bombers, Agents Forestals, Policia Local i dels agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Bisbal d’Empordà, de l’Àrea Regional de Recursos Operatius i de la Unitat Regional de Medi Ambident de Girona.

Els incendis, a més, es van produir amb el Pla d’Emergències INFOCAT activat per extrema sequera durant aquest estiu.

El de major abast va ser el que es va iniciar a primera hora de la tarda del 22 de juliol, a la zona de les Dunes. Es va trigar tres dies en apagar-lo i dotze dies més en declarar-lo extingit. Va cremar més de 92 hectàrees de massa forestal i tot i que no es van haver de lamentar danys estructurals i personals, va comportar el desallotjament de 150 persones d’una casa de colònies de la població.  

Els dies 12 i 13 d’agost es van produir dos incendis simultanis a la zona de Torre Gran i Torre Vella, on es van cremar un total de 320 metres quadrats de bosc.

Gràcies a la col·laboració ciutadana, el 13 d’octubre es va poder actuar amb rapidesa per part de tots els serveis d’emergències per extingir dos focus d’incendis  intencionats  en dos corriols de la zona de les Dunes. Fa escassos sis dies també es va produir un petit incendi a la mateixa zona amb una afectació de 10 metres quadrats.

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

20.06.2024

Aquest vespre s’ha inaugurat l’espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme a Torroella de... (Llegir més)

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis