Avisos

Torroella de Montgrí programa una intensa Festa Major de Sant Genís totalment adaptada a les restriccions i mesures COVID-19

14.08.2021

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha programat una Festa Major de Sant Genís totalment adaptada a les noves restriccions i mesures per frenar la COVID-19, però que manté l’estructura bàsica i els actes més tradicionals. L’objectiu ha estat el de poder gaudir d’una celebració el més normalitzada possible, per la qual cosa només es deixaran de fer aquelles activitats que per aforament o format no estan permeses, com són les cercaviles, el Sopar Popular, les Barraques i els correfocs.

Tots els actes s’han programat en espais delimitats per poder donar compliment a les limitacions d’aforament, d’horaris i distanciament. Per assistir-hi, doncs,a excepció dels que són d’entrada lliure, caldrà fer reserva prèvia de les localitats, en línia a www-sant-genis.cat o presencialment a Casa Pastors o l’Oficina de Turisme.Per bé que la majoria d’actes seran gratuïts, la recaptació de la venda d’entrades de pagament serà en benefici de les entitats locals que un cop més no podran organitzar les tradicionals barraques de Festa Major.

La regidora de Cultura i Festes, Roser Font, explica que «un any més, hem preparat una Festa Major adaptada a la situació de pandèmia en que ens trobem i d'acord amb les mesures de prevenció i seguretat establertes. Malgrat això, el programa és extens i variat per tal que tothom en pugui gaudir. Són dies molt esperats pels veïns i veïnes de Torroella, espero que tinguem una bona Festa, que siguin uns dies per trobar-nos entre família i amistats en es diferents actes que s'han programat pensant en que tothom trobi el seu espai. Vull destacar i agrair la col·laboració i la implicació de les associacions de Cultura popular i de les entitats de "barraques" que juntament amb l'Ajuntament han fet l'esforç i han posat tota la il·lusió en la celebració.»

La programació dels actes previs s’inicia avui 14 d’agost amb l’obertura de portes de la 70a Expo d’Art Local, a la Capella (11 h), la presentació del Llibre de la Festa Major (18  h, pati de Can Quintana) i el concert de sardanes amb la Cobla Foment de Montgrí (19 h, pati de Can Quintana). A partir d’aquest dia, i fins al diumenge 29, es desplegarà un intens programa amb més d’una vintena d’activitats, pensat perquè tothom pugui gaudir-ne, amb un ventall de propostes molt variat que va des d’espectacles familiars, exposicions, actes de cultura popular, música i concerts, teatre, etc.

Espectacle de foc
Malgrat que aquest any no es faran els populars correfocs, el dia 21, a les 22 h, s’ha programat un Espectacle de Foc amb els Ducs del Foc i els Mussolets, als Jardins John Lennon. L’entrada serà gratuïta, però caldrà fer reserva prèvia de la localitat.

Medalles del Montgrí i pregó
Les Medalles del Montgrí es lliuraran el dia 24, vigília de Sant Genís, a les 19.30 h, a l'Espai Ter, en el decurs d'un acte institucional que aquest any servirà per reconèixer la trajectòria de l’Associació Gent del Ter i Llorenç Massaguer, propietari i promotor de la popular Sala Mariscal, de l’Estartit.

Més tard, a es 21.30 h, als Jardins John Lennon, tindrà lloc el pregó i el lliurament del premi del concurs de cartells de Festa Major (certamen que no es feia els darrers anys). L'acte es clourà amb un concert de la Black Music Big Band Junior, proposta musical que porta rock, rhythmand blues, jazz i soul per a tots els públics.

L’entrada a aquests dos actes serà gratuïta però caldrà fer reserva prèvia de les localitats.

Ball de l'Àliga i dels Gegants
L'endemà al matí, el dimecres 25, tindrà lloc dos dels moments més significatius de l'any pel que fa referència al bestiari festiu torroellenc, com són el Ball de l'Àliga (11 h, Església de Sant Genís) i la plantada i Ball del l'Àliga i Ball dels Gegants (12.30 h, Jardins John Lennon).

L’entrada a aquest darrer acte també serà gratuïta però caldrà fer reserva prèvia de les localitats.

Concerts a l’espai de Barraques
Malgrat que no es podran muntar les tradicionals barraques, es mantindrà l’espai i es programaran 5 nits de concerts, del 24 al 28, de les 22 a les 00.30 h. Com és habitual, es mantindrà una programació musical variadaper a joves, adults i infants —aquests a les 19 h—, de grups locals i d’arreu. Enguany s’han programat els grups WASA i Germà Negre; Parrak i de Pelukass; Peix Fregit i de Masovera; Orelles de Xocolata (19 h) i Sense Sal i Serial Killerz; Xiula (19 h) i Mazoni i Seguirem. Les entrades tindran un cost de 3 euros.

En aquest espai, les entitats organitzaran un petit punt de servei de consumició i sopars a l’espai de concerts.

Així mateix, les entitats locals encarregades habitualment de la seva organització, en col·laboració amb l’Ajuntament, ocuparan l’esplanada pavimentada annexade l’Espai Ter per oferir Sopars a la fresca, en un sol servei de restauració, seguint el model de l’any passat, del 24 al 28, de les 19 h a les 00.30 h.

Grans orquestres
Pel que fa a orquestres, tindrem Els Montgrins i La Selvatana, els dies 25 i 26, respectivament,amb dos passis, a les 19 i a les 22.30 h. En el seu repertori de Festa Major incorporaran algunes sardanes típiques, tenint en compte que aquesta any tampoc es podrà gaudir de les tradicionals sardanes a la plaça de la Vila.

Més dies de fira d’atraccions
Aquest any torna la fira d’atraccions, però amb més dies dels que normalment funcionava, concretament del 21 al 29 d’agost, ambdós inclosos. Com a novetat, s’ha organitzat un dia de servei sense contaminació lumínica i sonora per a grups amb diversitat funcional en el marc del Dia Inclusiu a les Fires, que serà el dilluns 23, de 18 h a 20 h. Inscripcions al 972760029 o a serveissocials@torroella-estartit.cat.

Espectacles familiars i infantils
A més de l’espai tradicional de barraques, l’espai de fires, el de sopars de les entitats i els Jardins John Lennon, també hi haurà espectacles de programació familiar, infantil i de carrer en altres punts i equipaments del municipi, com el pati de can Quintana, el passeig de l’Església, la plaça dels Dolors i la plaça de la Vila.

Teatre de Festa Major i dansa
La proposta teatral d’engany serà Ni rastre de qui vam ser (28/08, 20.30 h, Espai Ter), l'esperat retorn, després de 10 anys, del torroellenc Carles Xuriguera i Fel Faixedas, una obra on recuperen la seva essència, el seu clown, la seva peculiar manera de fer i de dir.

Tampoc faltarà a la seva tradicional cita amb Sant Genís el Grup Montgrí Dansa de l’Associació Sardanista Continuïtat, que pujarà a l’escenari de l’Espai Ter (29/08, 21 h), per presentar  l’espectacle de dansa d’arrel Una festa empordanesa del 1900.

Gimcana popular
Com a novetat, enguany l’Associació Racó de Rialles organitza la gimcana familiar On són els gegants?, del 24 al 30 d’agost. És una activitat lliure i gratuïta que es podrà fer en grup bombolla. Els participants hauran de trobar els gegant i la geganta que s’han amagat en els racons més bonics de la vila. Tindran l’ajuda d’un plànol i pistes, però també hauran de passar alguna prova. Més informació: racoderialles@gmail.com

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis