Avisos

Tornen les Jornades de la Clova de Torroella i l'Estartit amb més il·lusió que mai

Volen simbolitzar l'inici d'una temporada turística que sigui, definitivament, el de la represa de la normalitat

14.06.2021

La 25a edició de les Jornades gastronòmiques  «Tastets de Mar: La Clova», que arrenquen demà, marcaran simbòlicament l'inici de la temporada turística a Torroella de Montgrí i a l'Estartit. Malgrat ser de les més veteranes i consolidades del país, les d'enguany tindran un valor molt especial pel context en què se celebren, en un moment en què sembla que avancem poc a poc cap a la tan anhelada normalitat. Per aquesta raó, tant des de l'organització com dels participants s'afronta aquesta nova edició i la temporada amb una il·lusió especial.

El tret de sortida a les jornades s'ha donat aquest matí en un acte protocol·lari, carregat de simbolisme en què autoritats, organitzadors i participants han visualitzat aquesta alegria col·lectiva. L'acte s'ha celebrat a la plaça de la Llevantina i ha comptat amb la participació de l'alcalde, Jordi Colomí; del president de l'EMD de l'Estartit, Francesc Ferrer; Xavier Dilmé, conseller comarcal de Turisme i Josep Maria Pla i Jordi Ponjoan, vicepresidents de l'Estació Nàutica L’Estartit-Illes Medes. L'alcalde, Jordi Colomí, ha posat en relleu, entre d'altres coses, l'esforç i el treball en equip que hi ha al darrera d'una iniciativa d'aquest tipus que reverteix, a l'hora, en la promoció de la destinació turística i dels productors locals. Tan ell com la resta de participants que han intervingut a l'acte han destacat el simbolisme de les jornades d'aquest any.

Enguany, però, la durada de les jornades s'escurça i es concentraran en dues setmanes intenses que arrenquen demà, 15 de juny. La durada ha estat motivada per les restriccions existents a primers de juny en el sector de la restauració que, els darrers dies s'han anat relaxant. Això ha esperonat els organitzadors i els participants a tornar-les a programar.

Com sempre, les jornades estan organitzades per l’Estació Nàutica L’Estartit–Illes Medes, i compten amb el suport de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l’Estartit. Aquest any hi participen els restaurants: Picasso, de Torroella de Montgrí; Alba, Club Nàutic Estartit,  La Palmera, La Xula, Medes II i Nereida, de l'Estartit.

Un any més, els restauradors participants de Torroella de Montgrí i l’Estartit mostraran tota la seva creativitat i destresa a l'hora d'elaborar menús ben diversos, regats amb vins del Celler Castell de Peralada, patrocinador de les jornades. Es tracta, doncs, d'una proposta gastronòmica que ens apropa el potencial de la restauració local, combinada amb els productes del nostre litoral, i que ho fa amb uns preus molt ajustats per fer-ho de la forma més popular possible. No es tracta d'alta cuina en el sentit exclusiu, però sí de la màxima qualitat gastronòmica posada a l'abast de tothom, en una forquilla de preus que van dels 35 als 45 euros.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis