Avisos

L'Ajuntament preveu licitar i iniciar la urbanització del carrer de Fàtima aquest primer semestre

Incorporarà en el projecte definitiu la majoria de propostes presentades pels veïns en el tràmit d'informació pública

04.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està enllestint la redacció del projecte definitiu per urbanitzar el carrer de Fàtima, amb l'objectiu que es liciti i s'iniciï l'execució de l'obra aquest primer semestre. Un cop finalitzat el termini d'exposició pública, l'Ajuntament ha incorporat la major part de les al·legacions presentades pels veïns. La més rellevant fa referència a la supressió del carril bici que inicialment s'havia senyalitzat a la calçada. S'ha considerat que no seria necessari atès que els propers mesos aquest carrer formarà part de la Zona 30 que es vol implementar per reduir la velocitat i fomentar la convivència entre vehicles i bicicletes.

L'actuació projectada preveu una millora integral de carrer, que inclou la renovació integral de la xarxa d'aigües pluvials, la reconnexió de les escomeses de la xarxa d'aigües residuals, la renovació del paviment del carrer, l'ampliació de la vorera del sector est, la substitució de l'enllumenat, la millora i soterrament dels creuaments dels serveis existent i la reubicació dels contenidors de recollida selectiva.

El regidor d'Urbanisme, Jordi Oliver, ha informat que el projecte està pressupostat en uns 520.000 euros, una inversió que assumirà íntegrament l'Ajuntament amb l'objectiu de resoldre definitivament els problemes estructurals que s'han detectat al carrer i aconseguir una millora general, tan a nivell de serveis, com d'estètica, que sigui duradora en el temps. Oliver ha explicat que des de l'Ajuntament s'han buscat recursos externs per sufragar les obres, però que el temporal Gloria i l'actual context de pandèmia no hi han ajudat.

En aquest carrer, el mes de novembre de 2019 s'hi va obrir un important esvoranc pel pas d'un camió de gran tonatge. L'incident va ser conseqüència del deteriorament del col·lector d'aigües de la muntanya, una infraestructura que data dels anys seixanta i presentava importants filtracions que van provocar una lenta, però progressiva erosió del terreny que sustenta el ferm. Amb una posterior i exhaustiva inspecció, es va veure que l'afectació era molt generalitzada i feia aconsellable la seva substitució al llarg de tot el carrer.

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

20.06.2024

Aquest vespre s’ha inaugurat l’espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme a Torroella de... (Llegir més)

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis