Avisos

El Club de la Feina va registrar el 2020 un increment del 30,7 % en el nombre d’inscrits

18.02.2021

El Club de la Feina de Torroella de Montgrí va incrementar el 2020 d'un 30,7 % el nombre d’inscrits respecte al 2019. La xifra d’usuaris del servei va passar de 875 persones a 1.144, un increment que ve derivat, en bona mesura, per la incidència de la COVID-19 i la crisi econòmica que ha comportat. Precisament des d'aquest servei s'ha fet una tasca intensiva per tal de donar a les persones que s'han vist afectades laboralment per la pandèmia. L'activitat d'acompanyament i l'assessorament al usuaris ha estat molt intensa i s'ha reforçat, especialment, la proposta formativa, tant telemàtica, com presencial.

El regidor de Promoció Econòmica i Desenvolupament, Josep Martinoy, assegura que per a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, aquest és un servei estratègic, especialment en l’actual context de dificultats, per afavorir la inserció laboral dels aturats i en especial dels col·lectius amb més dificultats d’inserció, i per assessorar i orientar persones que busquen feina o volen millorar-la.

Del total de persones inscrites el 2020, el 52 % són dones i el 48 % homes. Per franges d'edat, la distribució és també força equitativa. La major part, el 36 %, tenen entre 30 i 45 anys; els majors de 45 anys representen el 34,5 % i el 29,5 %, tenen entre el 16 i 29 anys.

Pel que fa al nivell de formació, la gran majoria, el 55 %, tenen estudis secundaris/Batxillerat, mentre que els universitaris representen el 15 %.

De les persones ateses, només el 14 % tenia feina o buscava un canvi.

Pel que fa als llocs més cercats, destaquen l'atenció al client, l'hostaleria i la neteja. D'altra banda, el serveis més ofertats són de l'àmbit de la neteja i l'hostaleria.

Durant l'any 2020 s'han gestionat 90 ofertes de feina que han proporcionat 102 llocs de treball, mentre que l’any 2019 es van gestionar 202 ofertes.

Durant l'any 2020 s'han reforçat les actuacions d'apropament a les empreses

Amb reunions individualitzades de forma presencial o per videoconferència per informar de les subvencions disponibles per la contractació de professionals.

Malauradament, una de les activitats que es va haver de suspendre per la COVID-19 va ser la 2a Jornada Speed Dating, un sistema ràpid i directe per a la selecció de candidats, on es posa en contacte a empreses i treballadors que busquen feina. Estava programada per al 13 de març i comptava amb 85 inscrits i 9 empreses que ofertaven 65 llocs de treball.

Durant el període de confinament més dur, entre el 16 de març i el 16 de juny, el servei va realitzar 629 actuacions ocupacionals. Durant aquest període, el Club de la Feina es va haver d'adaptar a la crisi de la COVID-19 a nivell organitzatiu, oferint acompanyament i assessorament de forma telemàtica durant el període de confinament, i adaptant el servei a les eines de què disposava l'usuari i a les seves competències digitals. També es va continuar oferint intermediació laboral en aquells sectors on hi havia activitat professional (sanitari, alimentari i neteja). Així mateix, es van resoldre dubtes i es va donar suport en els tràmits relacionats amb l'Oficina de Treball, SEPE i ERTOS.

D'altra banda, des del Club de la Feina es van continuar supervisant els programes comarcals amb presència a Torroella de Montgrí i el treball en xarxa pel que fa la derivació d'usuaris i a la coordinació amb el teixit empresarial implicat en la inserció laboral.

En el marc del programa 30 Plus, per a majors de 30 anys de la comarca, hi van participar 8 persones.

D'altra banda, 10 persones joves, d'entre 16 i 25 anys, van participar en el programa Som Singulars, per rebre formació amb l'objectiu d'inserir-se al mercat de treball o bé retornar al sistema educatiu.

Pel que fa al programa 40.2, que pretén acompanyar persones amb discapacitat o amb trastorn de salut mental, hi van partir 20 persones, de les quals es van inserir 10. També es van realitzar 3 formacions.

Pel que fa la Programa Treball i Formació COVID, que té com objectiu afavorir la contractació de persones en situació d'atur, es van contractar 2 persones.

Dotze anys d'activitat a Torroella de Montgrí
El Consell Comarcal del Baix Empordà, conjuntament amb l’Ajuntament de Torroella, van posar en marxa el Club de la Feina l’any 2009, amb l’objectiu d’implantar polítiques actives d’ocupació al municipi, per afavorir la inserció laboral dels aturats, de la població en general i especialment dels col·lectius amb especials dificultats; actuar com a servei dinamitzador i integrador d’iniciatives que tinguin com a objectiu final l’apropament de la població a la realitat del mercat laboral i la millora d’oportunitats d’ocupació.

27.06.2022

Aquesta setmana l’Ajuntament portarà a terme tasques de manteniment i conservació a l’aparcament de terra situat al costat de la plaça del... (Llegir més)

23.06.2022

Tres dies de festa i música per inaugurar la temporada de grans festivals de la Costa Brava. L’ÍTACA Sant Joan, de l’Estartit, es posa en marxa... (Llegir més)

22.06.2022

La comissió organitzadora del Premi Espai Ter ha decidit atorgar el IV Premi Espai Ter de música al pianista i compositor Manel Camp per posar en... (Llegir més)

16.06.2022

Benvolguts/des veïns/es, Properament celebrarem la Revetlla de Sant Joan al nostre municipi, i us informem sobre la programació d'aquesta festa... (Llegir més)

20.06.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí obrirà un Punt d'Informació d'Habitatge (PIH) des del qual es prestarà suport directe als propietaris i... (Llegir més)

17.06.2022

Avui 17 de juny es donen a conèixer els 3 cartells finalistes del Concurs de cartells de Festa Major 2022, que el jurat ha escollit entre tots els... (Llegir més)

17.06.2022

El regidor de Gestió Costanera i Platges, Marc Calvet, ha recollit avui la Bandera Blava que acredita la qualitat de Cala Montgó, en un acte... (Llegir més)

16.06.2022

El projecte de Camins Escolars Segurs encara la recta fina de la primera fase, que enllaça la plaça Quintana i Combis amb l'Espai Montgrí. Avui... (Llegir més)

15.06.2022

Aquest matí, operaris de la Brigada Municipal de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí han fet efectiu el tancament de l'accés... (Llegir més)

14.06.2022

Els alumnes de 4t d'ESO del Col·legi Sant Gabriel apadrinaran i s'encarregaran del manteniment i embelliment dels nous escocells que l'Ajuntament de... (Llegir més)

14.06.2022

Benvolguts veïns,  Us informem que per tal d'evitar el risc d’inici d’un incendi forestal i per assegurar la seguretat dels béns i la... (Llegir més)

10.06.2022

El Museu de la Mediterrània ha acollit aquest matí la darrera jornada lectiva del 2n curs del grau d'Arquitectura de la UdG. El matí s'ha tancat... (Llegir més)

10.06.2022

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i la regidora d'Educació, Anna Company, han assistit aquesta tarda, a l'Auditori Teatre Espai... (Llegir més)

Cercador
eventis