Avisos

Torroella de Montgrí reclama a l'Estat poder destinar superàvit al pla de xoc municipal pel coronavirus

29.05.2020

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat una moció en la qual es demana a l'Estat mesures de flexibilització pressupostària que, entre d'altres coses, permetin destinar superàvit del 2019 a despesa corrent per a la COVID-19. La moció, presentada per l'equip de govern UPM i ERC, es va aprovar amb els vots a favor de CUP, CambTE i Cs, i les abstencions de JXCAT-JUNTS i L’EST-TE.

L'Ajuntament defensa, així, l'important paper que tenen els ens locals, com a administració més propera al ciutadà, per atendre les demandes i les necessitats de la ciutadania, i ajudar a pal·liar les conseqüències de la crisi social i econòmica del coronavirus. Argumenta, a més, que en aquests moments, cal una millor coordinació entre administracions, des de la complicitat i lleialtat institucionals. Per aquesta raó, reclama la necessitat de disposar d’instruments efectius per a donar resposta a la globalitat de les situacions que està generant la crisi. També  recorda que les ajudes estan trigant a arribar a la ciutadania, i que els procediments burocràtics per optar-hi en limiten l’abast i efectivitat.

Entre d'altres qüestions, a la moció es demana anul·lar totes les mesures que encara queden de la LRSAL que limiten l’autonomia local i permetre, de forma excepcional, un endeutament extraordinari per cobrir les noves necessitats derivades d’aquesta pandèmia.

Així mateix, es demana garantir les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per a l’any 2020 i poder-les ampliar per a les noves necessitats que generarà la crisi, i flexibilitzar la llei de contractes del sector públic, així com la contractació de personal per donar resposta a les noves necessitats econòmiques i socials.

Segons l'exposició de motius, és el moment d’estar més que mai al servei de la ciutadania i de les famílies, especialment d’aquelles persones i col·lectius més vulnerables, també del teixit productiu (autònoms i empreses), i ajudar a garantir una sortida real d’aquest context de crisi i contribuir a la reactivació econòmica.

>> Descarregar la moció en PDF

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis