Avisos

Torroella de Montgrí reclama a l'Estat poder destinar superàvit al pla de xoc municipal pel coronavirus

29.05.2020

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat una moció en la qual es demana a l'Estat mesures de flexibilització pressupostària que, entre d'altres coses, permetin destinar superàvit del 2019 a despesa corrent per a la COVID-19. La moció, presentada per l'equip de govern UPM i ERC, es va aprovar amb els vots a favor de CUP, CambTE i Cs, i les abstencions de JXCAT-JUNTS i L’EST-TE.

L'Ajuntament defensa, així, l'important paper que tenen els ens locals, com a administració més propera al ciutadà, per atendre les demandes i les necessitats de la ciutadania, i ajudar a pal·liar les conseqüències de la crisi social i econòmica del coronavirus. Argumenta, a més, que en aquests moments, cal una millor coordinació entre administracions, des de la complicitat i lleialtat institucionals. Per aquesta raó, reclama la necessitat de disposar d’instruments efectius per a donar resposta a la globalitat de les situacions que està generant la crisi. També  recorda que les ajudes estan trigant a arribar a la ciutadania, i que els procediments burocràtics per optar-hi en limiten l’abast i efectivitat.

Entre d'altres qüestions, a la moció es demana anul·lar totes les mesures que encara queden de la LRSAL que limiten l’autonomia local i permetre, de forma excepcional, un endeutament extraordinari per cobrir les noves necessitats derivades d’aquesta pandèmia.

Així mateix, es demana garantir les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per a l’any 2020 i poder-les ampliar per a les noves necessitats que generarà la crisi, i flexibilitzar la llei de contractes del sector públic, així com la contractació de personal per donar resposta a les noves necessitats econòmiques i socials.

Segons l'exposició de motius, és el moment d’estar més que mai al servei de la ciutadania i de les famílies, especialment d’aquelles persones i col·lectius més vulnerables, també del teixit productiu (autònoms i empreses), i ajudar a garantir una sortida real d’aquest context de crisi i contribuir a la reactivació econòmica.

>> Descarregar la moció en PDF

24.03.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit reeditaran, per tercer any, l’organització d'El nostre estiu, el programa de... (Llegir més)

23.03.2023

Mirades’23, el Festival de Fotografia del Baix Empordà, arrenca demà divendres 24 de març i s’allargarà fins al 23 d'abril, a Torroella de... (Llegir més)

17.03.2023

Entre març i agost de 2021, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va portar a terme el procés participatiu «Amb Nom de Dona» per tal que la... (Llegir més)

16.03.2023

L'Ítaca Sant Joan tornarà a donar el tret de sortida de l'estiu a l'Estartit amb dos dies de concerts el 24 i 25 de juny. Alizz, Triquell,... (Llegir més)

16.03.2023

El proper dilluns 20 de març de 2023 s’iniciaran les obres d’urgència per canviar un tram del tub de desguàs del carrer Església de... (Llegir més)

16.03.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha iniciat aquesta setmana les obres de millora del subministrament d’aigua potable al nucli de Sobrestany,... (Llegir més)

15.03.2023

Els grups multifamiliars són espais grupals on es treballen els vincles i les relacions, on les famílies poden compartir-hi situacions de la... (Llegir més)

08.03.2023

Aquest matí, l'equip de govern i els representants dels treballadors del consistori (personal laboral i personal funcionari) han signat el nou... (Llegir més)

07.03.2023

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acordat que tot i que el municipi no es troba en fase d’excepcionalitat per sequera... (Llegir més)

24.02.2023

La Fundació Philippe Cousteau "Unió dels Oceans" ha anunciat aquesta setmana que establirà la seva seu científica mundial a Torroella i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis