Avisos

L'ANC repartirà a partir de dilluns 27 d'abril mascaretes per a nens i nenes de 4 a 11 anys a través de les Llibreries Elias de Torroella de Montgrí i l'Estartit

mascaretes anc
mascaretes anc

25.04.2020

L'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) iniciarà a partir de dilluns 27 d'abril la distribució d'un total de 1.026 mascaretes per als nens i nenes de 4 a 11 anys empadronats al municipi (764 a Torroella de Montgrí 262 a l'Estartit). 

Aquesta distribució es farà a través de les llibreries Elias de Torroella de Montgrí, al carrer Major, 45, i la Llibreria Elias de l'Estartit al carrer Santa Anna, 11. 

Des de l' Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i l'ANC es demana un ús responsable i solidari a la població, i que únicament es vagin a buscar les mascaretes que realment es necessitin i una per cada nen d'entre 4 i 11 anys. Es recorda també que els adults i majors d'11 anys poden anar a buscar les seves mascaretes que ofereix la Generalitat de Catalunya, a les farmàcies. Així mateix, a les fleques i pastisseries del municipi es segueixen oferint mascaretes per adults

Aquesta és una campanya solidària de país 1miliodemascaretes.cat que s'ha promogut amb un objectiu doble: recaptar fons per als hospitals catalans perquè puguin fer recerca i tractament de la COVID-19 i abastir la ciutadania de mascaretes d’ús no sanitari. Hi poden participar particulars, empreses, organitzacions i ajuntaments.

Les mascaretes es distribuiran de forma gratuïta. A cada establiment hi haurà una guardiola per fer un donatiu voluntari. També es podran fer aportacions voluntàries al web http://1miliodemascaretes.cat on hi ha tota la informació de la campanya.

Aquestes mascaretes són un material de protecció complementari, però no són aptes per a ús sanitari. Estan elaborades en cotó 100 %, de 220 grams, i han estat sotmeses a un tractament hidròfug que les fa més efectives.

Abans d’utilitzar-les, cal rentar-les amb sabó i aigua a 60 graus, i repetir el rentat cada vegada que s’usin. El tractament resisteix fins a 30 rentades, a partir de les quals les mascaretes deixen de tenir vida útil. Gran part de la transmissió del virus es produeix quan ens toquem ulls, boca o nas. Per això és molt important rentar-se bé i sovint les mans, i minimitzar les relacions socials.

En la costura de les mascaretes, a partir de materials que ha facilitat l'ANC, hi han participat de forma voluntària nombroses persones del nostre municipi, entitats, col·lectius i empreses del país.

Des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD l'Estartit volem traslladar el nostre agraïment a l'ANC i a totes les persones que han fet possible aquesta magnífica iniciativa. 

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

20.06.2024

Aquest vespre s’ha inaugurat l’espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme a Torroella de... (Llegir més)

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis