Avisos

L'ANC repartirà a partir de dilluns 27 d'abril mascaretes per a nens i nenes de 4 a 11 anys a través de les Llibreries Elias de Torroella de Montgrí i l'Estartit

mascaretes anc
mascaretes anc

25.04.2020

L'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) iniciarà a partir de dilluns 27 d'abril la distribució d'un total de 1.026 mascaretes per als nens i nenes de 4 a 11 anys empadronats al municipi (764 a Torroella de Montgrí 262 a l'Estartit). 

Aquesta distribució es farà a través de les llibreries Elias de Torroella de Montgrí, al carrer Major, 45, i la Llibreria Elias de l'Estartit al carrer Santa Anna, 11. 

Des de l' Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i l'ANC es demana un ús responsable i solidari a la població, i que únicament es vagin a buscar les mascaretes que realment es necessitin i una per cada nen d'entre 4 i 11 anys. Es recorda també que els adults i majors d'11 anys poden anar a buscar les seves mascaretes que ofereix la Generalitat de Catalunya, a les farmàcies. Així mateix, a les fleques i pastisseries del municipi es segueixen oferint mascaretes per adults

Aquesta és una campanya solidària de país 1miliodemascaretes.cat que s'ha promogut amb un objectiu doble: recaptar fons per als hospitals catalans perquè puguin fer recerca i tractament de la COVID-19 i abastir la ciutadania de mascaretes d’ús no sanitari. Hi poden participar particulars, empreses, organitzacions i ajuntaments.

Les mascaretes es distribuiran de forma gratuïta. A cada establiment hi haurà una guardiola per fer un donatiu voluntari. També es podran fer aportacions voluntàries al web http://1miliodemascaretes.cat on hi ha tota la informació de la campanya.

Aquestes mascaretes són un material de protecció complementari, però no són aptes per a ús sanitari. Estan elaborades en cotó 100 %, de 220 grams, i han estat sotmeses a un tractament hidròfug que les fa més efectives.

Abans d’utilitzar-les, cal rentar-les amb sabó i aigua a 60 graus, i repetir el rentat cada vegada que s’usin. El tractament resisteix fins a 30 rentades, a partir de les quals les mascaretes deixen de tenir vida útil. Gran part de la transmissió del virus es produeix quan ens toquem ulls, boca o nas. Per això és molt important rentar-se bé i sovint les mans, i minimitzar les relacions socials.

En la costura de les mascaretes, a partir de materials que ha facilitat l'ANC, hi han participat de forma voluntària nombroses persones del nostre municipi, entitats, col·lectius i empreses del país.

Des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD l'Estartit volem traslladar el nostre agraïment a l'ANC i a totes les persones que han fet possible aquesta magnífica iniciativa. 

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis