Avisos

La Policia Local ha intensificat els controls per evitar l'arribada de segones residències a Torroella i a l'Estartit

07.04.2020

La Policia Local de Torroella de Montgrí ha intensificat aquest darrer cap de setmana els controls de vehicles i de vianants. L'objectiu era comprovar que es compleixen les restriccions de mobilitat decretades a l'estat d'alarma i, especialment, controlar la possible arribada de propietaris de segones residències. Entre el divendres i el diumenge es van establir 32 controls, es van aturar 515 vehicles i es van identificar un total de 486 persones. El dispositiu especial es mantindrà durant tota la Setmana Santa.

De l'operatiu es pot concloure que no s'ha registrat cap repunt en el nombre d'arribades de segones residències. En la majoria de casos detectats, o bé les persones i famílies havien arribat abans del dia 13 de març, o bé tenen fixada la seva primera residència al municipi. Així mateix, en conjunt s'ha pogut constatar un elevat grau de compliment de les mesures de confinament decretades, ja que en total s'han interposat 9 denúncies, la majoria d'elles per desplaçaments indeguts.

Pel que fa a segones residències, gràcies a la col·laboració ciutadana el primer cap de setmana de confinament es van fer les indagacions oportunes i es va denunciar una família que va ser obligada a retornar al seu domicili habitual. En el moment de fer les indentificacions, els agents de la Policia Local contrasten les dades facilitades amb el padró municipal. Així mateix, també s'han fet indagacions presencials a les urbanitzacions demanant informació als residents habituals per saber si havien detectat persones de segones residències.

Control als supermercats
L'operatiu de control i vigilància s'ha desplegat a diferents punts de la via pública, però també als accessos als supermercats, punts de primera necessitat aquests dies i amb molta afluència. En aquests punts es fan comprovacions a través dels tiquets de compra acumulats aquests dies per certificar que els clients o bé són residents habituals o bé estan establerts al municipi d'abans del confinament. Aquest cap de setmana, als supermercats s'han controlat 53 vehicles i identificat 72 persones.

Cal remarcar que s'han identificat un nombre important de persones de fora del municipi, als quals se'ls adverteix que sempre que puguin han de prioritzar les compres en els establiments més propers al seu domicili, per evitar desplaçaments. No obstant això, en la majoria de casos provenen de pobles de la rodalia que no disposen de tots els serveis per abastir-se.

Col·laboració ciutadana
Amb l'objectiu de controlar el possible establiment de persones i famílies de segones residències la Policia Local també ha comprovat presencialment les trucades ciutadanes que han rebut. En aquest sentit, es demana a la població que en cas de detectar alguna situació d'aquest tipus poden trucar, de manera anònima, per tal que s'iniciïn les indagacions oportunes. En l'actual context de crisi sanitària s'ha de ser molt responsable i prioritzar el confinament en el domicili habitual, per evitar el col·lapse dels recursos sanitaris.

Des de la Policia Local es manté la crida a quedar-se a casa i s'agraeix les mostres de civisme i col·laboració de la majoria de ciutadans.

Balanç del dispositiu de la Policia Local de control i vigilància del COVID-19 entre el 17 de març i el 6 d'abril

  • CONTROLS: 263
  • CONTROLS DE PAS ESPECIFICS 2a RESIDÈNCIA: 29
  • PERSONES IDENTIFICADES: 1.468
  • VEHICLES IDENTIFICATS: 1.611
  • DENUNCIES: 51
  • PERSONES DETINGUDES: 5
    - DESOBEDIENCIA GREU DE L'ESTAT D'ALARMA: 2 (reiteració en l'incompliment)
    - VIOLÈNCIA DE GÈNERE: 1
    - ROBATORIS EN DOMICILIS: 1
    - RECERCA I CAPTURA: 1
18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis