Avisos

Una trentena d'empreses del Parc Natural s'acrediten amb la Carta Europea de Turisme Sostenible

Es tracta de 10 centres d’immersió, 10 empreses d’activitats turístiques, 7 allotjaments i un restaurant

04.07.2019

Un total de 28 empreses vinculades amb activitats turístiques dins l’àmbit del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter han estat acreditades amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). Es tracta d’una certificació que atorga la Fundació EUROPARC, que mostra el compromís voluntari d’espais naturals i empreses turístiques envers la sostenibilitat ambiental i  el turisme sostenible.

Concretament, són 10 centres d’immersió, 10 empreses d’activitats turístiques, 7 allotjaments i un restaurant, els establiments que han rebut aquesta certificació, per la tasca desenvolupada els últims mesos per a la implementació d’un conjunt de bones pràctiques per tal de promoure el desenvolupament del turisme en clau de sostenibilitat. Són establiments de l’Estartit, l’Escala, Pals, Torroella de Montgrí, Ullà, Bellcaire d’Empordà,  Palau Sator, Gualta i Fontanilles. L'acte de lliurament es va celebrar el 3 de juliol a l'Auditori del Museu de la Mediterrània.

L’acreditació a les empreses s’emmarca en la fase II d’implementació de la CETS. D’aquesta manera, es reconeix el nivell de compromís assolit per les empreses turístiques amb aquest distintiu, que a més de ser una marca de qualitat, garanteix la cooperació efectiva de l’empresari en la gestió de l’espai protegit.

Per la seva banda, el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter va rebre aquesta acreditació el desembre del 2016, després de dos anys treballant-hi. Els principis bàsics d’aquest model són:
 
·         Foment de la cooperació amb el sector turístic.
·         Definició d’una estratègia i un pla de actuació a 5 anys.
·         Protegir i promoure el patrimoni natural i cultural.
·         Oferir una experiència d’alta qualitat als visitants.
·         Informar sobre las qualitats especials de la zona protegida.
·         Promoure productes turístics que permetin descobrir i entendre el territori.
·         Formar als actors del turisme en temes de sostenibilitat.
·         Mantenir, millorar la qualitat de vida de la població local.
·         Augmentar els beneficis del turisme per a la economia local.
·         Ordenar i gestionar la freqüentació turística.

18.09.2024

Benvolguts veïns, Us informem que a partir del 12 de setembre de 2024, el pas de vehicles motoritzats pels camins del massís del Montgrí queda... (Llegir més)

18.09.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat una actualització del reglament del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat amb l'objectiu... (Llegir més)

16.09.2024

L’Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí ha enriquit el seu patrimoni documental amb la recent incorporació del fons de la històrica Confiteria... (Llegir més)

27.08.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort del rector de la Parròquia de Sant Genís, Josep Barcons Muntada, aquesta... (Llegir més)

14.08.2024

La cultura popular, la música en viu i les activitats familiars protagonitzaran una Festa Major de Torroella de Montgrí amb activitats per a tots... (Llegir més)

12.08.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha intensificat les tasques de control i vigilància per combatre l'abandonament incontrolat de residus... (Llegir més)

06.08.2024

La celebració del Correfoc el dissabte 17 d’agost a partir de les 22.30 h, i del Correfoc Xic el diumenge 18 d’agost a partir de les 20.30 h,... (Llegir més)

06.08.2024

El Correfoc amb els Ducs del Foc i el Correfoc Xic han esdevingut dos dels actes més tradicionals i esperats de la Festa Major de Sant... (Llegir més)

02.08.2024

L’exfutbolista Judith Corominas; el divulgador Jaume Bassa i l’Escola de Futbol Baix Ter rebran enguany la Medalla del Montgrí. Aquest és el... (Llegir més)

01.08.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha contractat la redacció d'un avantprojecte i estudi estructural de l'edifici del Cinema Montgrí i la Sala,... (Llegir més)

30.07.2024

La Biblioteca Municipal Pere Blasi va tancar el 2023, segons es recull en la memòria del servei presentada en el darrer Ple de juliol, amb un... (Llegir més)

29.07.2024

Malgrat les pluges recents, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí recorda a tota la població que continuem en estat d'Alerta per la sequera. Això... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis