Avisos

FIMAG 2018 arrenca demà amb el 70 % de les entrades venudes

Les activitats s'inicien al matí amb la I Fira de Programadors de Màgia de Catalunya

31.05.2018

Iniciem el compte enrere per al gran cap de setmana de la Fira Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, que un any més omplirà de màgia tots els racons de la vila, de divendres a diumenge, amb quasi un centenar d’espectacles per a tots els públics.

Últimes entrades disponibles per als grans espectacles

Els tres espectacles principals estan a punt d’esgotar les entrades (més d’un 70% d’ocupació a dos dies de l’inici del festival).

FIMAG es reivindica com a fira pionera en la programació de magie nouvelle nova tendència on la màgia incorpora elements d’altres arts escèniques com la dansa, el teatre o el circ. L’espectacle inaugural, Battement de peur, del belga Laurent Piron és un clar exponent d’aquesta línia (divendres, 22 h a l’Espai Ter).

La Gran Gala Internacional del dissabte (a les 17.30  i 21.30 h a l’Espai Ter) s’ha convertit al llarg dels anys en una cita obligada per als amants de la bona màgia. Hi actuaran el francès Kenris Murat, que hi presenta el seu clàssic Tango Passion i l’exclusiu Sky Drone, primícia mundial amb el qual competirà al Campionat Mundial FISM de Busan (Corea del Sud) aquest estiu; el belga Laurent Piron, amb una delícia poètica del seu espectacle 13 Rue du Hasard; Javi Benítez, guanyador recentment del premi Fool and Us al mític programa de televisió Penn&Teller (EE.UU.), que presenta el número Réquiem por Ascanio, en honor al qui fou el seu gran mestre; i el català Charlie Mag que, després d’haver triomfat al Cirque du Soleil, ens presenta el número Paradigma, envoltat d’una atmosfera d’elegància i espiritualitat que ens transportarà a una altra dimensió. Presentarà la gala el popular Miguelillo, conductor del programa de televisió Un país mágico.

I el diumenge, una de les principals figures de la màgia del país, el Mag Lari, porta el seu darrer espectacle, Dolce Vita, un extraordinari repertori de trucs i de jocs inspirats en la bella Itàlia (a les 17.30 h a l’Espai Ter).

Màgia per a tothom als espais més emblemàtics

Les places i espais més emblemàtics del la vila es vestiran de gala per aquest cap de setmana màgic:

  • A la Plaça de la Vila, els espectacles Magic Freak del Mag Frank; la Gala de Mags Joves i Moments màgics d’Òscar de la Torre, col·laborador habitual de l’APM de TV3.
  • A la Plaça Pere Rigau, els espectacles familiars Pasen y vean i Simsalabim, un dissabte i l’altre diumenge, ambdós a càrrec del mag argentí Carlos Adriano, que torna a FIMAG on no havia actuat des de la segona edició.
  • A la Plaça Ernest Lluch s’hi podran veure dos espectacles de màgia i clown: Nas Arrelat de la companyia Matsubins i The Bellboy - El botones del Mag Karlus.
  • Al Passeig de Catalunya hi haurà l’escenari Descobertes, amb els alumnes més destacats del curs passat de l’escola 3 de Trébol; el mercat màgic amb parades d’articles de màgia, jocs, llibres, vídeos i tot allò relacionat amb el món de l’il·lusionisme; i atraccions com l’espai de bombolles gegants.
  • Al Museu de la Mediterrània s’hi concentren els tallers infantils de màgia, les magic foodtrucks (pati) i l’espai per a la Màgia lliure (pati), on tothom qui ho vulgui podrà actuar-hi de forma espontània. En la franja nocturna s’ha programat espectacles com el Viu la màgia de David el Mag, que no havia actuat a FIMAG des del primer any; Joaquin Matas, un gran especialista en màgia de prop; i el sorprenent Shado, un dels pocs mags especialitzat en Pickpocket o “robatori en escena” amb l’espectacle Cleptómago.
  • La màgia de prop es reserva per a espais interiors com la Fundació Vila-Casas o la Fundació Mascort. En aquests palaus hi actuaran Javier Benítez -Premi nacional de màgia 2011-, Pere Rafart -especialista en cartomàgia- i Raymon, expert en cubs de Rubick.

FIMAG acull la primera Fira de Programadors

Tot i el gran poder d’atracció que demostra la màgia entre el públic, avui dia encara és una disciplina poc destacada entre les arts escèniques. Amb la voluntat de posicionar-la i sobretot, configurar un espai de trobada professional entre programadors i professionals de la màgia, s’ha creat la 1a Fira de Programadors de Màgia de Catalunya, inscrita des d’aquest any com a fira-mercat en el registre d’activitats firals de la Generalitat de Catalunya.

Durant tota la jornada de divendres, una selecció dels millors mags de Catalunya mostraran el més nou dels seus espectacles als programadors inscrits. Al migdia, a més, podran participar d’una taula rodona sobre magie nouvelle amb el mag Laurent Piron.

Una fira amb sentiment solidari

FIMAG va arrencar, de fet, divendres passat amb la Gran Gala Solidària, amb assistència de més de tres-cents nois i noies provinents de centre d’educació especial del Baix Empordà, Alt Empordà, Gironès i La Selva. Tots els assistents van poder gaudir de valent de l’espectacle de David el Mag, a l’escenari central de l’Espai Ter,  compartint després el dinar i arrodonint la festa amb un ball.

Una fira estratègica per al municipi

FIMAG ha arribat a ser una fira molt estimada per la població torroellenca, que veu com el nucli de la vila s’omple de vida i d’activitat durant tot el cap de setmana, donant un gran impacte per a la projecció del municipi. S’ha convertit en un instrument clau per a la dinamització econòmica, en la línia de posicionament cultural del municipi i omplint de contingut i de sentit equipaments estratègics com l’Espai Ter.

A nivell social, la fira és possible gràcies a la implicació de tots els equipaments municipals, espai privats com les fundacions Mascort i Vila Casas i també d’un important equip de voluntaris, sense els quals no seria possible d’organitzar una fira d’aquestes dimensions.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis