Avisos

La travessera de Torroella és la segona més ben valorada en el darrer informe del RACC

19.06.2017

La cinquena auditoria sobre la qualitat de travesseres en vies urbanes del RACC situa la de la C-31 a Torroella de Montgrí com la segona més ben valorada de les 21 analitzades fins al moment. L'ens li atorga 71 punts sobre 100 i en destaca la seguretat viària. La Fundació del RACC realitza aquest estudi des de l'any 2011 i ja ha analitzat 21 travesseres de les quatre demarcacions catalanes. L'objectiu és avaluar si compleixen correctament la seva doble funció urbana (per als residents) i interurbana (per als conductors de pas). En aquesta nova auditoria, també s'han estudiat les travessers de Montgat (N-II), Balaguer (C-12) i Gandesa (N-240 / C-43).
 
Les travesseres urbanes representen el 10% de la xarxa viària de Catalunya i concentren el 20% dels accidents greus i mortals. L’any 2016, 7 persones hi van perdre la vida i 90 van resultar ferides greus. Les auditories del RACC posen de manifest que, en la majoria dels casos, les travesseres presenten problemes similars, els trams centrals estan en millors condicions que els extrems, i hi ha tendència a aplicar solucions molt heterogènies que no sempre donen bons resultats. Per aquest motiu, el RACC recomana que s’estableixin mecanismes per orientar els municipis en els processos de transformació d’aquestes vies.
 
 
En el cas de Torroella de Montgrí , l'ens remarca que, tot i ser una de les principals vies del Baix Empordà per accedir a la Costa Brava no disposa d’un vial alternatiu per a la desviació del trànsit, però que l’existència d’un passeig central ha permès integrar-la plenament en l’àmbit urbà. L’auditoria li atorga altes valoracions en els factors de seguretat viària i mobilitat i en destaca la correcta disposició dels passos de vianants, la senyalització, l’ordenació de l’aparcament i les mesures que moderen la velocitat del trànsit, com són els semàfors i rotondes que actuen de portes d’entrada a la zona urbana. A més, la intensitat de circulació de vehicles pesants és baixa.
Arxius adjunts:
 Nota de premsa del RACC SHORTCODE NO DEFINIT:  SHORTCODE NO DEFINIT:
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis