Avisos

El Museu de la Mediterrània acull la presentació del Pla d'Accessibilitat Turística del Baix Empordà

El Consell Comarcal impulsa aquest pla amb l'objectiu de fer valdre la comarca com a destinació turística accessible

09.02.2022

Aquest matí el Museu de la Mediterrània ha acollit l'acte de presentació del Pla d'Accessibilitat Turística del Baix Empordà als establiments de Torroella de Montgrí. La presentació s'ha dut a terme per tal de fomentar l'adhesió dels establiments en la iniciativa i incrementar l'accessibilitat turística del territori.

El 2020 Torroella de Montgrí i l'Estartit van aconseguir tres distintius del Pla d'Accessibilitat Turística del Baix Empordà. En concret, es van concedir a l'Oficina de Turisme, la platja Gran i el Museu de la Mediterrània.

Des de l'àrea de Turisme del Consell Comarcal s'impulsa aquest Pla d'Accessibilitat Turística del Baix Empordà amb l'objectiu de fer valdre la comarca com a destinació turística accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà.

Els destinataris d'aquest projecte són, en primer lloc, tots aquells espais públics i privats que formen part de l'oferta turística i que volen millorar la seva accessibilitat turística, com són oficines de turisme, espais naturals, recursos culturals, empreses d'allotjament, restaurants, empreses de turisme actiu, etc. Els destinataris finals són turistes, visitants i totes aquelles persones que tenen algun tipus de discapacitat (física o motriu, sensorial o intel·lectual), mobilitat reduïda o necessitats especials, i evidentment la resta de clients que utilitzaran l'espai accessible amb molta més seguretat i confort.

Per participar en el projecte, caldrà registrar-se al web https://accessibilitat.baixemporda.cat i omplir una enquesta. D'aquesta manera l'establiment podrà tenir una primera valoració del seu nivell d'accessibilitat. Seguidament, caldria contactar amb el consell comarcal per validar la informació d'aquesta enquesta i en el cas que sigui accessible entraria a formar part de la promoció que s'està duent a terme amb el pla: la publicació "Turisme per a tothom al Baix Empordà", participació en l'acte de reconeixement públic, difusió en línia, entre d'altres.

L'acte de presentació d'aquest matí ha comptat amb la participació del conseller comarcal de Turisme, Xavier Dilmé, que ha posat en relleu que l'accessibilitat és un valor prioritari que cal continuar treballant conjuntament entre les institucions públiques i el sector privat per tal d'oferir un turisme de qualitat.

També hi ha participat l' alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, que ha destacat que durant molts anys s’ha donat per normal un tipus de senyalística i vocabulari que ha anat canviant i que cal adaptar-se a aquests canvis. Colomí ha afirmat que fer arribar l’accessibilitat arreu és una obligació de les administracions públiques.

En la trobada també s'ha sentit la ponència d'Enrique Rovira-Beleta, arquitecte, director de Rovira Beleta Accessibilidad SLP i professor responsable de l'Àrea d'Accessibilitat de la School of Architecture UIC Barcelona, qui ha dit que "El turisme inclusiu és un gran negoci que no s’està aprofitant”. Ho ha justificat amb aquesta dada: “El 86% de les persones que necessiten accessibilitat no viatgen i ho fan per manca de serveis"

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis