Avisos

Visita institucional del president de la Diputació de Girona

Miquel Noguer visita l'Espai Medes, el carrer de Fàtima i coneix de primera mà el Pla de Sostenibilitat Turística

Francesc Ferrer, president de l'EMD de l'Estartit; Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí i Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona.
Francesc Ferrer, president de l'EMD de l'Estartit; Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí i Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona.

06.05.2021

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va visitar ahir a la tarda Torroella i l'Estartit i es va trobar amb l'alcalde, Jordi Colomí; el president de l'EMD, Francesc Ferrer, i l'equip de govern. A les oficines de l'EMD de l'Estartit es van reunir i van tractar el Pla de Sostenibilitat Turística (PST) de Torroella i l'Estartit, en el qual la Diputació de Girona hi col·laborarà. Tot seguit, van visitar les obres de construcció de l'Espai Medes, el futur centre d'interpretació de l'àmbit marí del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. La Diputació finança part d'aquest projecte, que ja ha completat dues de les tres fases constructives.

Per a l'Ajuntament i l'EMD és molt important que la Diputació hagi confirmat la seva intenció de col·laborar en el desplegament del Pla de Sostenibilitat Turística (PST), un ambiciós programa d'actuacions municipal  que es desplegarà durant els proper 3 anys i que permetrà millorar l'oferta turística i cultural, i continuar amb l'aposta per la sostenibilitat i posada en valor del territori. Aquest pla es desenvolupa el marc del programa «Planes de Sostenibilidad Turística» que ha promogut pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme amb el doble objectiu de modernitzar l'oferta de destinacions pioneres i activar-la en comarques de l'interior de l'Estat. Té un pressupost global de 3,6 milions d’euros que cofinançaran a parts iguals l’Ajuntament, l’Estat i la Generalitat de Catalunya. 

El PST  inclou l’execució d'un total de 18 projectes distribuït en 6 àmbits d’actuació, que permetrà millorar l’entorn, l’acollida dels visitants, la promoció de la destinació i fomentar una major cooperació público-privada. El projecte ha de contribuir a situar el municipi com un referent internacional en sostenibilitat i medi ambient, preservar els recursos, generar noves oportunitats econòmiques i millorar la qualitat de vida de les persones que hi viuen. 

En aquesta mateixa línia, el futur Espai Medes serà una peça clau per ajudar a posicionar Torroella i l'Estartit com a destinació cultural i turística més sostenible. Serà un centre d'informació, difusió i interpretació del patrimoni natural i la biodiversitat de la reserva de les illes Medes i actuarà de porta marina del mateix parc natural. De fet, l'arxipèlag és l'únic de tot Catalunya integrat en un parc natural. El projecte oferirà una experiència basada en les emocions i el món submarí, i també experiències participatives per conèixer i gaudir de les Medes i de tot l'àmbit marí del parc. 

Obres al carrer de Fàtima de Torroella
El president de la Diputació, acompanyat de l'alcalde i de part de l'equip de govern, també va visitar ahir les obres de millora integral que s'estan fent al carrer de Fàtima de Torroella. La via formarà part d'una zona que es crearà al municipi per reduir la velocitat i fomentar la convivència entre vehicles i bicicletes.

En aquest carrer, el mes de novembre de 2019 s'hi va obrir un important esvoranc pel pas d'un camió de gran tonatge. L'incident va ser conseqüència del deteriorament del col·lector d'aigües de la muntanya, una infraestructura que data dels anys seixanta i presentava importants filtracions que van provocar una lenta, però progressiva erosió del terreny que sustenta el ferm. Amb una posterior i exhaustiva inspecció, es va veure que l'afectació era molt generalitzada i feia aconsellable la seva substitució al llarg de tot el carrer.

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis