Avisos

El Museu de la Mediterrània inaugura dissabte, en streaming, l’exposició de l’Any Palmira Jaquetti

27.11.2020

El Museu de la Mediterrània acull l’exposició «Llum a l’ànima. Palmira Jaquetti 1895 – 1963», un de les principals accions que es porten a terme dins la celebració de l’any Palmira Jaquetti impulsat pel Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural.

Palmira Jaquetti és una de les moltes dones que, des d’un anonimat encara vigent, van contribuir a millorar el nivell cultural del país a partir de les seves inquietuds musicals, literàries, pedagògiques i humanístiques en general. Com a dona d’una època en què era difícil ésser escoltada i valorada en el món intel·lectual i cultural, representa un paradigma de tantes altres dones, també anònimes, que van contribuir a construir un model de país.

Amb aquesta exposició es vol donar visibilitat a l’immens treball que va realitzar en les missions de recerca de cançons de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya. Els seus escrits de les memòries dels viatges i dels treballs de camp són un testimoni viu i directe de la vida rural dels anys 20 i 30 del segle passat, a part d’una mostra de la seva sensibilitat estètica, literària i humana.

La mostra que pretén donar una visió polièdrica de la seva activitat. S’ha estructurat en cinc grans blocs temàtics: Els orígens familiars i l’anhel d’aprendre; Entregada a una professió: la docència; L’amor per les cançons populars. L’aportació folklòrica i etnogràfica; Un esperit lliure. La força de la creació, i finalment El compromís amb la Vall d’Aran.

Acte d’inauguració per streaming

L’acte d’obertura de l’exposició es farà el dissabte 28 de novembre, a les 17h, al Museu de la Mediterrània i es retransmetrà en streaming, ja que no és permesa l’assistència de públic per la normativa vigent.

L’acte hi intervindran la presidenta de l’OA Can Quintana-Museu de la Mediterrània, Natàlia Navarro; la comissària de l’Any Palmira Jaquetti, Carme Oriol; la Directora General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, M. Àngels Blasco, i l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí.

A continuació, l’actriu Susanna Barranco, oferirà la lectura dramatitzada «Palmira Jaquetti, un cant a la vida», un text creat a partir d’un breu escrit autobiogràfic de Palmira Jaquetti, l’acompanyarà al piano, el músic Pau Sastre amb músiques de cançons recollides o pròpies de la Palmira, i d’altres compostes per ell mateix per a l’ocasió.

L’exposició es podrà visitar fins al 8 de febrer de 2021, moment que començarà a itinerar per diverses poblacions de Catalunya.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis