Avisos

Restaurants i guinguetes de l’Estartit participen en el pla d’Ecovidrio per incrementar la taxa de reciclatge de vidre a l'estiu

13.08.2020

Una seixantena de bars i restaurants de l’Estartit participen en l’operativa d'estiu que ha engegat l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya. La iniciativa té l'objectiu d'incrementar el reciclatge de vidre aquest estiu durant la tornada a la normalitat i aconseguir gràcies a la feina en equip de tots, ciutadans, administracions públiques, hostalers i Ecovidrio un estiu més sostenible.

Durant els mesos d'estiu, Ecovidrio està treballant conjuntament amb l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit per reforçar l'operativa de recollida selectiva d'envasos de vidre i facilitar la col·laboració ciutadana i, especialment, dels hostalers perquè la tornada a la normalitat sigui igual o més sostenible que altres anys. Per a això, Ecovidrio està realitzant visites d'informació i sensibilització als professionals hostalers, lliurarà de forma gratuïta bujols especials per facilitar la tasca de reciclatge i aportarà contenidors adaptats a les necessitats del sector. A més, l'ajuntament vetllarà com sempre per garantir el bon funcionament de la recollida d'envasos de vidre.

La incidència del turisme i l'augment del consum fa dels mesos estivals una etapa clau per a la recollida selectiva d'envasos de vidre, ja que es recull una tercera part de tots els residus recuperats anualment. A més, els bars, restaurants i guinguetes són els responsables de la generació del 52% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús, de manera que són un sector clau per a una transició real cap un model d'economia circular que no s'ha d’aturar tot i les circumstàncies excepcionals per les quals està passant la societat.

Durant aquest estiu a nivell estatal, la campanya preveu arribar a gairebé 11.500 establiments hostalers pertanyents a 107 municipis, dels quals 19 municipis amb gairebé 2.000 establiments corresponen a Catalunya. A més, comportarà una ambiciosa dotació de mitjans al sector hostaler amb la instal·lació de més de 3.500 contenidors i cubells especials per facilitar el reciclatge.

Dades de reciclatge a Torroella de Montgrí.
Durant l’any 2019 la recollida selectiva de residus d'envasos de vidre, mitjançant el contenidor verd, va arribar a les 657 tones a Torroella de Montgrí. Aquesta xifra suposa un increment del 3,24 % respecte l’any 2018.

Segons aquestes dades, com a mitjana, cada ciutadà va dipositar al contenidor verd 56 kg de vidre, uns 146 envasos per persona.

Dades de reciclatge a Catalunya
A Catalunya aquesta xifra va ascendir fins a les 172.918 tones l’any 2019, fet que suposa un increment del 25% en els últims cinc anys i un 6,5% respecte l’any 2018.

Segons aquestes dades, com a mitjana, cada català va dipositar al contenidor verd 22,5 kg de vidre, uns 77 envasos per persona. Per províncies, Girona és la que encapçala la llista amb 31 kg / hab, seguida de Tarragona (24,5 kg / hab) i Lleida (21,9 kg / hab) En aquest sentit, cal destacar que Tarragona (24,5 kg / hab) i Girona (31 Kg / hab) se situen dins de les 10 capitals més recicladores de tot l'Estat.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis