Avisos

La reparació de la mota del Ter a Torroella de Montgrí avança a bon ritme

La Generalitat dona continuïtat a les obres d'emergència del temporal Gloria atesa la seva urgència

19.03.2020

Les obres d'emergència que està realitzant l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per reparar la mota del Ter a Torroella de Montgrí avancen a bon ritme i pràcticament han arribat al seu equador. Malgrat el context derivat de la crisi pel coronavirus, aquesta, com d'altres actuacions d'emergència per fer front als desperfectes ocasionats pel temporal Gloria, es mantenen arreu del país atesa la seva urgència. No obstant això, se segueixen tots els protocols de seguretat necessaris per garantir la protecció dels operaris i evitar la propagació de la malaltia.

En aquests moments ja estan col·locats els nous calaixos de les dues boques d'evacuació del rec del Molí i s'ha començat la construcció de l'escullera per refer la mota. Amb els nous calaixos es multiplicarà per 2,5 la capacitat d'evacuació del canal, la qual cosa comportarà una major seguretat en casos de pluges intenses. La col·locació dels calaixos ha estat molt laboriosa per les seves dimensions (7 en total, de 3,5x3,5x1,5 metres) i pes (12.300 kg). En l'operatiu es va utilitzar una grua de gran tonatge i personal especialitzat.

Evitar el risc d'inundació
En el cas de Torroella de Montgrí, aquesta actuació és urgent perquè l'esvoranc és un punt molt fràgil per on podria tornar a trencar el riu Ter en cas d'avinguda, la qual cosa ocasionaria una nova inundació. Fa uns dies es va deixar anar més aigua dels pantans de la capçalera de manera preventiva per les darreres pluges, però el nivell del riu a Torroella va pujar molt poc i no va afectar aquest punt que s'està reparant. En l'època de l'any en que ens trobem no es poden descartar episodis de pluges intenses, per la qual cosa és imprescindible tenir la mota reparada amb la major celeritat possible.

Bypass provisional
El temporal també va trencar la canonada que porta aigua dels pous de Canet a la potabilitzadora de Torroella de Montgrí.  Les primeres setmanes, atesa la urgència i la impossibilitat de trobar una solució tècnica alternativa, es va suplir aquesta mancança amb l'aportació d'aigua del pou de Gualta de la Mancomunitat d'Aigües de Palafrugell, Begur, Pals, Regencós i Torrent. Un cop iniciats els treballs per reparar l'esvoranc, tan bon punt es va sanejar l'entorn d'actuació, es va portar a terme un bypass amb un tub de polietilé d'uns 250 metres de llarg, que des de fa dues setmanes ha permès tornar a portar aigua dels pous de Canet fins a la potabilitzadora.

Des de l'Ajuntament es vol agrair la celeritat i professionalitat amb que s'estan desenvolupant els treballs, i es vol reconèixer l'esforç que s'està fent per treballar en un context en què cal fer compatible el desenvolupament d'actuacions d'emergència pública amb la salut de les persones.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis