• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Quadern de debat ciutadà Imprimir Correu-e

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha engegat un procés participatiu per poder recollir l'opinió de la ciutadania i determinar la manera com es portaran a terme cinc iniciatives municipals que es volen desenvolupar aquest any 2016. Ja fa temps que al nostre municipi disposem de diferents fórmules de participació ciutadana (consells de barri, comissions sectorials, taules de treball), però mai fins ara havíem impulsat un procés d'aquest abast, amb la voluntat d'implicar-hi tota la població.
 
Aquesta iniciativa es promou a iniciativa dels grups municipals de l'oposició i amb el consens de l'equip de govern, per tal de donar un pas més en la tasca de fer protagonista la població de les decisions que l’afecten. És un aspecte de la gestió municipal en el qual confluïm tots, perquè creiem que la participació ciutadana ha d'esdevenir un dels grans pilars de les societats democràtiques. A més, és un exercici de transparència, un aspecte fonamental per recuperar, a poc a poc, la confiança en les institucions. No oblidem que amb la participació es reforça la democràcia representativa i s'educa per a una nova cultura política. 
 
Les inversions que se sotmetran a consulta són:
 
-  Diferents propostes d'ordenació, adequació i millora de l'entorn de l'Espai Ter. 
-  Projecte de creació d'un parc d’horts comunitaris.
-  Priorització en l’asfaltatge de carrers.
-  Proposta de construcció d'un refugi per a l’estada temporal d'animals abandonats.
-  Inversions en conservació de patrimoni.
 
Per canalitzar l'opinió de la població en aquest procés, s'han establert dos mecanismes de participació: 
 
El quadern de debat ciutadà: Es tracta d’una eina experimentada a molts municipis. És un petit llibret on s'expliquen detalladament els projectes sotmesos a valoració i permetrà recollir dades sobre l'opinió de la ciutadania. Tindrà dos formats: 
 
· Versió en paper, que es repartirà casa per casa i als equipaments de proximitat.
· Versió digital, penjada al web de l’Ajuntament.
 
• Reunions amb entitats i/o col·lectius afectats.
 
Estem convençuts que aquest procés ens permetrà executar els projectes plantejats de la millor manera possible. Guanyarem en qualitat i avançarem plegats en un forma de governança més propera. Per part de l'Ajuntament farem tot el possible perquè la consulta sigui el més participada possible. Esperem comptar amb la vostra complicitat.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit