• leftlayout Layout
 • rightlayout Layout
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

 

 • (+)

 • (+)

Pressupost participatiu 2018 Imprimir Correu-e


Benvolgut/da veï/na,
 
Des de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí creiem que en una època de desafecció política, és necessari trobar noves maneres de fer les coses, per tal que els ciutadans tornin a sentir-se seus els assumptes públics.I quina millora manera, que els propis ciutadans puguin decidir part del pressupost municipal? Per això iniciem els Pressupostos Participatius.

Posem a disposició de la ciutadania 100.000 euros del pressupost municipal del 2018 en concepte d’inversions. D’aquests 100.000 euros, 75.000 es destinaran a projectes proposats per la ciutadania i 25.000 euros es destinaran a inversions territorials proposades ja pels Consells de Barri.

Podreu proposar, debatre i decidir sobre projectes municipals relacionats amb la millora de l’espai públic, l’urbanisme, els equipaments i la mobilitat. Per fer-ho durant els propers mesos, hem obert diferents espais de participació.

Amb els Pressupostos Participatius, volem convertir la ciutadania en la protagonista del que passa al poble. Volem conèixer aquells temes que realment preocupen a la gent i invertir una part del pressupost públic en projectes decidits entre tots i que cobreixin les necessitats i els desitjos de la majoria de la població.

Estic convençut que la vostra participació és important per millorar el nostre poble, per això us animo a presentar propostes, a implicar-vos en les reunions de debat i a participar a la consulta final.


Josep Ma Rufí i Pagès
Alcalde

Com puc participar-hi?

 • Informant-te a la reunió informativa del 20 d'abril de 2017, a les 20 h al Museu de la Mediterrània. Veure programa -  Fet.
 • Presentant propostes a través del formulari de la web de l’ajuntament o bé a la butlleta que us arribarà a casa o que trobareu als equipaments de proximitat, com l’Ajuntament de Torroella,  l’EMD de l’Estartit, les biblioteques, Can Quintana, Pavelló municipal, Casa Pastors, Oficina de Turisme, Llars de Jubiltats,... Període finalitzat.
 • Assistint a la reunió - taller de debat amb l’objectiu de debatre, re-elaborar i prioritzar les propostes entre tots i totes. Dimecres 31 de maig, a les 20 h al Museu de la Mediterrània   -  Fet.
 • Votant les propostes que més t’agradin mitjançant una consulta ciutadana. (Octubre 2017)

 

Vols consultar les propostes presentades?

 • En el document adjunt trobareu les 177 propostes que ciutadans i entitats del municipi han presentat al projecte de pressupostos participatius. Les dades que hi podreu consultar són per un costat les que ens han fet arribar directament els participants i per un altre costat les valoracions de la comissió tècnica. De cada proposta presentada hi trobareu doncs el títol, justificació, beneficiaris, descripció i finalment un apartat on la comissió tècnica informa dels motius pels quals la proposta ha estat acceptada o no. Les propostes de color verd són les que han passat a la fase de priorització. Veure document de propostes


Què ha passat amb les propostes presentades?

 • En data 22/5/17, la Comissió Tècnica dels pressupostos participatius va valorar totes les propostes presentades, per analitzar si complien els criteris pre-establerts. De les 177 propostes finalment se'n van filtrar 41, pels següents motius:  70 propostes eren repetides, 19 propostes superaven el pressupost assignat, 18 propostes no eren una inversió, 14 no eren competència de l'Ajuntament, sinò d'altres administracions, 6 propostes ja es fan o estan previstes de fer per part de l'Ajuntament, 5 contradiuen plans aprovats i 4 no s'adapten al marc jurídic exsistent.
 • En  data 24/5/17, la Comissió de Seguiment va validar el filtratge de la Comissió Tècnica.
 • En data 31/5/17, es va realitzar el taller de priorització de propostes, Durant el taller, els assitents van treballar en grups per tal de prioritzar 10 propostes del total de 41. Vols veure el resultat de les votacions? Consulta el document adjunt. [+]
 • Les propostes finalistes que finalment es porten a votació popular, del 16 al 31 d'octubre de 2017 són les següents:
   
 • Millora de l’accessibilitat de les voreres del municipi, per tal de rebaixar-les i permetre l’accés a les persones amb mobilitat reduïda o bé cotxets.
 • Carril bici que connecti les escoles amb la zona esportiva municipal (1a fase)
 • Camins segurs a l’Escola Guillem de Montgrí i l’Escola Bressol Petit Montgrí, creant i senyalitzant itineraris segurs per garantir la seguretat dels infants. Aquesta proposta també s’inclou el projecte de creació d’un carril bici des de la carretera de Sant Jordi fins a les escoles.
 • Adequació d’un espai de benvinguda per accedir al Massís del Montgrí, amb senyalització de l’accés i millora del punt d’informació amb zona d’aparcament, taules de pícnic i arbrat.
 • Millora del camí d’accés al Pavelló del Guillem de Montgrí, asfaltant i redefinint el camí i l’aparcament adjacent.
 • Ampliació de la vorera de la façana de l’Escola Sant Gabriel, per millorar la seguretat dels infants, eliminant places d’aparcament per transformar-les en espais segurs i transitables per les famílies.
 • Millora de les pistes poliesportives de l’Escola Guillem de Montgrí, per tal d’aconseguir una zona esportiva més segura i menys agressiva.
 • Millora dels Jardins John Lennon, amb renovació dels jocs infantils, enllumenat i enjardinament.
 • Millora del parc infantil de la Rda Pau Casals, davant l’Escola Sant Gabriel, amb una actuació integral de renovació dels jocs infantils existents.
   

      

I ara, què? Com es farà la votació de les propostes?

 • Del 16 al 31 d'octubre de 2017 es faran les votacions, a través de la plataforma de vot electrònic i s’habilitaran punts de votació físics, perquè els veïns i veïnes pugueu decidir els projectes que s’executaran al poble. Podreu votar tots els veïns i veïnes empadronats a Torroella de Montgrí-l’Estartit, majors de 16 anys.
 • Voteu: https://participa.torroella-estartit.cat/


Quins projectes s’executaran?

 • Els projectes que hagin tingut major puntuació en la votació popular i que no superin l’import establert en els pressupostos participatius.


Qui farà el seguiment?

 • La Comissió de Seguiment dels Pressupostos Participatius és l’òrgan participatiu que fa el seguiment i el control d’execució dels projectes escollits. Està format per representants dels grups polítics municipals i de les entitats del poble.Calendari dels pressupostos participatius 2018:
 

Presentació pública dels pressupostos participatius 2018 Dijous, 20 d'abril de 2017, a les 20 h, al Museu de la Mediterrània
Recollida de propostes ciutadanes Del 20/04/17 al 8/5/2017
Jornada participativa de debat i priorització de propostes Dimecres, 31 de maig de 2017, a les 20 h, al Museu de la Mediterrània
Valoració tècnica, econòmica i jurídica de les propostes Juny- setembre 2017
Sessió de retorn per conèixer les propostes seleccionades Finals de setembre de 2017
Votació popular

Del 16 al 31 d'octubre de 2017,

a través de https://participa.torroella-estartit.cat

  
Més informació:
Àrea de Participació Ciutadana
Plaça de la Vila, 1
Telèfon: 972 75 81 12
L'adreça electrònica està protegida contra robots d'spam. Has d'activar Javascript per poder veure-la.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit