• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Custodia del territori Imprimir Correu-e

Panoràmica del Montgrí des del padró de Pals

El terme municipal de Torroella de Montgrí s’estén per una heterogènia catifa d’ecosistemes que configuren un territori d’extraordinari valor mediambiental, on hi trobem una gran diversitat de fauna i flora. A pocs quilòmetres de distància conviuen en harmonia paisatges tan diversos com el del singular massís calcari del Montgrí o les reconegudes illes Medes; passant per les dunes continentals i litorals, les zones de maresmes i aiguamolls, i la fèrtil plana agrícola. Tot plegat, articulat al voltant del tram final del riu Ter, que ens regala, a La Gola, un sensacional espectacle visual en constant transformació durant tot l’any.

Aiguamolls del Ter VellAquest petit territori engloba una bona representació de gairebé tots els paisatges mediterranis més preuats des dels fons submarins a les cales i de les cales als cims perfumats amb l'olor de la farigola i el romaní.

El valor paisatgístic d'aquesta zona es caracteritza principalment per la seva gran heterogeneïtat, per la seva singularitat i pel conjunt de factors geològics, meteorològics i humans, que han anat donant forma al seu medi físic i natural amb comunitats vegetals i animals característiques.

L'àrea de Medi Ambient té la missió de vetllar per la correcta gestió i ordenació dels recursos naturals d'un territori que aplega una diversitat d'ecosistemes de valor excepcional. 

Les actuacions concretes de gestió i ordenació dels recursos naturals promogudes des de l’àrea s’estructuren a partir dels diferents espais que configuren el territori:

- Massís del Montgrí i forest pública
- Aiguamolls i maresmes litorals
- Riu Ter, torrents i rieres
- Illes Medes
- Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

 

 

 

 

 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit