• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Salut ambiental Imprimir Correu-e

L’Ajuntament, a través de l'Àrea de Medi Ambient, porta a terme programes relacionats amb la sanitat ambiental, és a dir, gestió dels riscos per a la salut derivats dels animals domèstics i peridomèstics, i de les plagues.

Control de les plagues urbanes: Aquest programa té l'objectiu de mantenir la via pública i els edificis municipals d’ús públic sanejats d’artròpodes i rosegadors, per tal de prevenir la transmissió de malalties anomenades zoonosi i garantir la salubritat dels llocs i edificis públics. Tot i la dificultat de controlar aquestes espècies, que es reprodueixen molt ràpidament, s’intenta mantenir-les sota control.

Control de mosquits: L’Ajuntament forma part del Servei de control de mosquits de la badia de Roses i del Baix Ter (SCM). Una de les tasques importants del SCM és controlar l’entrada i expansió del mosquit tigre al nostre municipi. Més informació sobre mosquit tigre [+] 

 

 

Control de les poblacions d’aus urbanes: La proliferació de coloms, estornells i gavians ocasiona molts problemes i molèsties a la població. Per controlar i reduir aquestes poblacions s’estan duent a terme diferents actuacions adaptades a la tipologia, característiques i costums de cada au, com poden ser captures mitjançant gàbies, xarxes, col·locació de mètodes dissuasoris, etc.). També s'han impulsat campanyes de control dels gavians amb la punció dels ous i assessorament als ciutadans.

 

Legionel·losi: S'estan portant a terme plans de control contra la  legionel·losi a les instal·lacions municipals.

Control d'animals domèstics (gats i gossos): Cada cop tenim més gossos i gats a les nostres cases. La tinença responsable d’animals de companyia és una prioritat per aconseguir una convivència amable entre les persones que tenen animals de companyia i la resta de ciutadans.

Actuacions que realitza l'Ajuntament d’acord amb les competències municipals atribuïdes pel Decret legislatiu 2/2008, de 15 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals: 

Cens municipal i foment de la identificació

La policia municipal porta a terme una campanya informativa constant per fomentar la identificació dels animals de companyia i el seu registre al cens municipal de l’Ajuntament.

Recollida i acollida temporal dels animals de companyia abandonats o perduts

L’Ajuntament, en col·laboració amb l’Associació Amics Protectors dels Animals de Torroella de Montgrí, s’ocupa de la recollida dels animals de companyia abandonats o perduts. Aquests animals es mantenen a les gàbies de transició mentre s’intenta localitzar el propietari i en el cas en què l’animal no ha estat recuperat i/o cedit temporalment i/o adoptat es porta a la Protectora d’Animals i Plantes de Figueres.

Aquestes actuacions van acompanyades del manteniment de la pàgina web que té l’Ajuntament per accelerar la recuperació d’un animal perdut o fomentar l’adopció de l’animal abandonat o no recuperat pel propietari dins el termini marcat per la legislació vigent.

Campanyes en foment de l’adopció, contra l’abandonament, foment de la identificació i foment de l’esterilització

L'Ajuntament sensibilitzarà els propietaris de la necessitat que els animals de companyia portin el xip d’identificació i estiguin censades en el municipi on resideixen.

Amb aquesta campanya es vol mantenir un control sobre la població animal i a la vegada serveix per ajudar a localitzar el propietari dels animals perduts.

La campanya s’impulsarà des de l’Ajuntament amb la col·laboració dels centres veterinaris del municipi i de l’Associació Potectora d’Amics dels Animals, per tal de durant un període determinat de temps els veïns de Torroella puguin censar i microxipar el gat/gos per un preu especial.

Campanyes d’esterilització de gats ensalvatgits i l’establiment en colònies controlades

Un altre aspecte que durant molt de temps ha estat motiu de queixes i problemes veïnals han estat els gats ferals o gats de carrer. Els alimentadors d’aquests animals no han tingut en compte que sense control, aquestes colònies poden produir molèsties als veïns. És per això que estem posant en marxa un dispositiu per crear colònies controlades de gats de carrer. Es tracta de capturar, esterilitzar i retornar a la colònia els gats, fent-los un control veterinari per assegurar que no són portadors de cap malaltia. D’aquesta manera s’evita que els animals continuïn criant, així que en un període relativament curt de temps el nombre de gats disminueix. A més, es busquen ubicacions per a l’alimentació que no molestin els veïns.

Analítiques de l'aigua de consum 

En aquest apartat podeu trobar les analítiques d'aigua complertes que periòdicament SOREA realitza. 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit