• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Ermita de Santa Caterina Imprimir Correu-e

L'ermita de Santa Caterina, enclavada al bell mig del massís del Montgri, fou fundada cap a l'any 1392, pels frares de Montserrat Bartomeu Cabotes, Pere Trasió i Berenguer Desguell, en honor a Santa Caterina d'Alexandria, co-patrona de Torroella de Montgri

Durant els S.XVII i XVIII, la fam, guerres i pestes converteixen Santa Caterina en un lloc excel.lent de devoció popular; és per això que el dia 25 de novembre, diada de la Santa, s'hi celebra un aplec en honor seu, a qui s'atribueix la salvació del poble de Torroella de Montgrí d'aquests estralls.

L'edifici ha sofert multitud de reformes al llarg dels anys. A l'ermita trobem: la capella, que ocupa bona part de la planta baixa; les sales del pis superior, ocupades fins fa uns anys per l'ermità i la seva família, i un soterrani darrera la capella on encara es conserven unes antigues dependències.

Un element molt popular l'ermita es el pou, que es troba al pati del darrera; la tradició popular explica que els nens provenen del fons de les seves aigües.

L'ermita és de propietat municipal i fins l'any 1972 hi residien ermitans que hi vivien tot l'any. A partir de llavors, se’n fan càrrec els administradors nomenats per l'Ajuntament , que són els que tenen cura del manteniment de l'ermita i les seves activitats.

S'hi accedeix a peu des de Torroella, després de caminar uns 40 minuts. Passant per les capelles, la creu i al final, la vall. El camí en vehicle es fa pel camí vell d'Ulla a Bellcaire.

L'entorn convida a fer caminades pel Montgri pels itineraris marcats, a contemplar la flora i la fauna i disfrutar d'un bon dinar a fora o al porxo, segons el temps que ens acompanyi, que haurem pogut cuinar a les barbacoes.

L'ermita és oberta cada diumenge i dies de festa, excepte els dies de Nadal. Us oferim servei de bar, porxo amb barbacoes, venda de llenya, lloguer de taules i cadires i la possibilitat de dinar al menjador de dins l'ermita.

Us convidem a visitar-la i disfrutar de la Vall de Santa Caterina i del Montgrí.

Més informació:

http://www.ermitadesantacaterina.org

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit