• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Ràdio Montgrí Imprimir Correu-e

Ràdio Montgrí
Ràdio Montgrí es troba al 107.1 FM del dial i emet les vint-i-quatre hores del dia. El repetidor està a la Roca Maura.

Es fan programes musicals i connexions amb COM Ràdio. A més, ofereix una agenda d’activitats de Torroella i l’Estartit.

 

Més informació:
C/ de Sant Ramon, 40
17257 Torroella de Montgrí
Telèfon 972 75 74 14
WEB: www.radiomontgri.com 

Ràdio Montgrí, 25 anys en antena*

Ràdio Montgrí va néixer l’any 1982 fruit de l’empenta i la il·lusió de diverses persones, en el marc de la incipient democràcia que aleshores vivia el país. En aquells moments, en què hi havia moltes ganes de participar de la vida associativa i impulsar projectes participatius, es va començar emetent des de la Capella de Sant Antoni, més concretament des del cor de la Capella. L’ equipament era mínim, però d'il·lusió n'hi havia molta, i això feia força més senzill tirar endavant el projecte. Aquesta, doncs, va ser una de les primeres emissores locals de la nostra comarca en el que seria el naixement i posterior consolidació del fenomen de les emissores locals a Catalunya.

Dos anys més tard, el 19 de maig de 1984 es va fer la inauguració oficial dels estudis de Ràdio Montgrí al local actual, al carrer Sant Ramon n. 40, 2n, de Torroella. Es va comprar equipament més professional i es va instal·lar un repetidor que feia arribar el senyal a tot el municipi i rodalies.

La llista de col·laboradors cada vegada era més llarga, i gràcies a la seva empenta al llarg dels anys s’han cobert moments importants, històrics.

L’any 1993, després d’un robatori a l’emissora, l’Ajuntament va comprar material nou i es va iniciar una etapa d’emissions intenses en algunes etapes i molt irregulars en d’altres, fins al febrer de 2003, quan les emissions es varen transformar en continues, les 24 hores, i fins a l’actualitat.

La ràdio a la xarxa és la darrera gran aposta de Ràdio Montgrí per arribar a la gent del poble i a aquelles persones que no tinguin la possibilitat de sintonitzar-la a través del 107.1 de la FM. Es va posar en funcionament el 2006 amb el domini web www.radiomontgri.com. És una finestra oberta al món amb una infinitat de possibilitats. Una eina imprescindible, que demostra, a més, les nostres ganes d’anar evolucionant.

En tots aquests anys, han passat per l’emissora centenars de persones que amb la seva empenta i il·lusió han fet que Ràdio Montgrí fos una realitat plenament consolidada fins avui. El voluntariat, doncs, ha estat una de les claus que han permès complir aquest 2008 el 25è aniversari de l’emissora.

Tot això no hauria estat possible, tampoc, sense la col·laboració d’aquells professionals i empreses que han confiat en Ràdio Montgrí per anunciar la seva activitat i/o negoci, i del suport de l’Ajuntament. Precisament, aquest any l’Ajuntament ha concedit a l’emissora la Medalla del Montgrí en reconeixement a tota aquesta trajectòria.

Ràdio Montgrí i els seus col·laboradors han estat presents en diferents moments i projectes del municipi: la Fira de Sant Andreu, la festa de Reis, la festa de Sant Jordi, la cobertura i seguiment exhaustiu de les eleccions municipals, etc.

De fet, des del maig de 2004, un grup de locutors, amics i col·laboradors propers a la ràdio es varen constituir com a associació i van fundar l’entitat Amics de Ràdio Montgrí (A R M). Aquesta entitat té com a objectius:

1) Fer créixer i consolidar Ràdio Montgrí com a mitjà de comunicació local, i fer-la més propera al conjunt de la població.
2) Participar de la vida social i cultural del municipi  i col·laborar en diferents activitats.

L'any 2008, l'Associació d'Amics de la Ràdio va rebre la Medalla del Montgrí, en reconeixement als 25 anys d'activitat de l'emissora local.

* Article publicat a la revista El Montgrí (núm. 32/desembre de 2008)

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit