• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament millora la il·luminació a les places de la Vila i del Peix
L’Ajuntament millora la il·luminació a les places de la Vila i del Peix Imprimir Correu-e

(30.09.10) L’Ajuntament està implementant millores en l’enllumenat públic de les places de la Vila i del Peix amb l’objectiu de fer-lo més eficient i incrementar l’estalvi energètic. Les mesures permetran reduir la potència instal·lada de 2750 w a 2140 w, pràcticament un 23%.

L’actuació a la plaça Pere Rigau, més coneguda com a plaça del Peix, s’ha enllestit fa uns dies i ha consistit en la substitució de totes les lluminàries que hi havia. S’han col·locat nous punts de llums d’estil vuitcentista, el mateix model que s’utilitza des de fa uns anys al nucli històric. A més, la distribució dels nous fanals s’ha modificat respecte a la que hi havia per tal d’optimitzar la il·luminació de l’espai públic.

D’altra banda, a la plaça de la Vila s’estan portant a terme els treballs per reforçar la il·luminació mitjançant la instal·lació de 5 nou fanals i la redistribució d’alguns dels ja existents. D’aquesta manera s’aconseguirà incrementar la quantitat de llum total, però també fer-la més homogènia per tot l’espai, ja que fins ara hi havia algun sector que quedava curt. Els nous fanals de reforç són els que hi havia a la plaça del Peix, que lliguen perfectament amb l’estètica arquitectònica de l’emblemàtica plaça porxada. Paral·lelament, s’estan col·locant bombetes d’halogenurs metàl·lics, que consumeixen molt menys i mantenen un elevat rendiment lumínic.

La millora es complementarà amb la centralització en un sol punt del comandament d’encesa i apagada manual de tots els fanals de la plaça. Això representarà una millora especialment important quan es fan actes (audicions, concerts, teatre, etc.) que requereixen apagar els llums. Actualment l’apagada s’havia de fer de manera progressiva mitjançant els interruptors col·locats a cadascun dels fanals de la plaça. A partir d’ara, amb el comandament centralitzat es guanyarà en agilitat sobretot en el moment d’encendre els llums en acabar l’espectacle.

Nova il·luminació a la plaça de l’Olivar
Aquest dies també s’està procedint a la col·locació de dues columnes amb tres focus cadascuna a la plaça de l’Olivar, que fins ara no disposava d’il·luminació artificial. Aquest espai es troba molt a prop de la zona escolar i és un molt utilitzat per pares i fills com a zona d’esbarjo. A partir d’ara també es podrà utilitzar quan no hi hagi llum de dia. D’altra banda, l’Ajuntament ha ampliat recentment la vorera del carrer Santa Margarida que porta de la plaça fins a al zona escolar per millorar-ne l’accés i la seguretat dels vianants.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit