• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’alcalde mostra a tècnics de Costes la greu situació de deteriorament del passeig d’Els Griells
L’alcalde mostra a tècnics de Costes la greu situació de deteriorament del passeig d’Els Griells Imprimir Correu-e

(23.09.10) L’alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, ha mostrat aquest matí a tècnics de la Direcció General de Costes de la Generalitat, el greu estat de deteriorament en què es troba una part important del passeig marítim dels Griells. La visita s’ha organitzat arran de la petició que recentment va traslladar l’Ajuntament tant a la Generalitat com a l’Estat per tal que hi actuïn de manera urgent atesa la gravetat de la situació. La petició estava acompanyada d’un acurat informe realitzat per l’arquitecte i l’aparellador municipal, que ahir també van assistir a la reunió. En l’infome es conclou que cal actuar-hi ràpid per garantir la protecció de les persones i dels béns que conformen els espais públics, les finques i les edificacions privades del sòl urbà de la urbanització els Griells.

El tram afectat és que dóna just davant de la urbanització. Actualment es troba totalment exposat a l’impacte de l’onatge ja que la platja ha anat perdent progressivament la sorra. Aquest fenomen natural s’ha accentuat els darrer anys fins a la pèrdua total de la platja L'alcalde recorda que a causa de la forma oberta de la platja, durant els mesos d'hivern es perdia una franja petita de sorra, però aquesta es recuperava de manera natural abans de començar l'estiu. A més, l'Ajuntament hi feia una important aportació extra per tal regenerar-la, que aguantava tota la temporada. Amb tot, a partir dels forts temporals que va patir la Costa Brava durant el Nadal del 2008 i el 2009, s'ha detectat un canvi en les dinàmiques marines que ha fet impossible poder recuperar-la aquesta temporada, per primer cop en molts anys.

Tot plegat ha comportat que l'escullera sobre la qual se sustenta el passeig no disposi de cap mena de protecció. A això se li ha d'afegir el fet que es tracta d'una estructura que no ha estat construïda ni dimensionada com a element de protecció marina. L’impacte directe de l’onatge i les darreres llevantades ha ocasionat el deteriorament dels talusos i el buidat parcial del subsòl on se sustenta el passeig. Existeixen parts del mateix que estan a punt del col·lapse, amb el perill de provocar l’ensorrament parcial o el buidat del subsòl que sustenta el passeig amb el conseqüent trencament del mateix. També té preocupants desperfectes que evidencien un deteriorament progressiu dels elements de suport. L’esquerda que, en sentit longitudinal, presenta al passeig al llarg del tram central dels Griells posa en evidència la perillositat de la situació i la necessitat d’actuacions urgents. El desplaçament horitzontal del paviment ha provocat l’aflorament en superfície de les armadures del formigó i el trencament del paviment amb el perill que això comporta per als usuaris del mateix i els efectes sobre el conjunt de la urbanització.

Per tal de garantir la seguretat de les persones s’ha procedit al tancament provisional de l’itinerari del passeig amb la col·locació de tanques i senyalització que evitin el pas de vianants i adverteixi del perill.

L’alcalde assenyala que fins ara l’Ajuntament feia tasques de manteniment del passeig però que atesa la gravetat de la situació no té capacitat ni econòmica ni material d’intervenir-hi ja que cal executar-hi una obra de gran complexitat, en un espai que, a més, no és competència municipal. Espera que la visita d’avui serveixi a la Generalitat per prendre consciència de la urgència d’intervenir-hi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit