• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament restaura bona part dels regs i escòrrecs per millorar l’evacuació d’aigües a la plana del Baix Ter
L’Ajuntament restaura bona part dels regs i escòrrecs per millorar l’evacuació d’aigües a la plana del Baix Ter Imprimir Correu-e

(17.09.10) L'Ajuntament ha desenvolupat durant els darrers mesos un important projecte de millora de la vegetació i el perfil dels regs, torrents i escòrrecs amb l'objectiu de millorar la connectivitat ecològica i el drenatge a la plana del Baix Ter. L'actuació ha servit, també, per afavorir la vegetació autòctona mitjançant la retirada selectiva de les espècies invasores. Així mateix, s'ha eliminat algun petit abocament incontrolat i s’han retirat els residus acumulats a les lleres.

En concret s’ha actuat al  Rec Vell, del Molí, d’en Darnés  i al torrent d’Ullà (fins a la connexió amb el rec Vell), del Coll d’en Garrigàs, de la Torre Bagura, de la Torre Martina, de les Closes del Mas Ferrer, de les Dunes, del Mas Moreu, de la Torre Gran i del Mas Figueres, i al canal de recollida de les aigües superficials del pla a la Pletera.

S’han plantat arbres de ribera autòctons en molts trams de marges sense vegetació arbòria amb l’objectiu de millorar-ne les condicions ecològiques, generar ombres i limitar el creixement de la vegetació invasora.
En alguns punts s’ha aprofitat per posar baranes de protecció als ponts .

El torrents i regs inclosos en aquest projecte formen part de la xarxa ecològica del massís del Montgrí amb el pla, els aiguamolls i el riu Ter. Amb tot, la tipologia de la vegetació que ocupava els seus marges i, en molts casos, la llera, havien estat alterades com a conseqüència de les activitats humanes històriques. Això va motivar la proliferació d’espècies invasores de ràpid creixement, com la canya, que en molts casos dificultava la correcta evacuació de les aigües quan es produïen pluges torrencials.

Per tot plegat es va considerar molt necessari intervenir globalment en la seva millora ecològica i la capacitat de drenatge, més enllà de les actuacions puntuals de manteniment que periòdicament s’hi fan. En aquest cas, però, s’hi ha destinat molts recursos —prop de 70.000 euros— i la intervenció ha estat generalitzada a pràcticament tota la xarxa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit