• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Presenten la «Guia submarina de les illes Medes i la costa del Montgrí»
Presenten la «Guia submarina de les illes Medes i la costa del Montgrí» Imprimir Correu-e

(19.08.10) Aquest matí s’ha presentat al Consell Municipal de l’Estartit la Guia submarina de les Illes Medes i la costa del Montgrí (Editorial Anthias). Es tracta d'una publicació profusament il·lustrada, que sintetitza els resultats de 5 anys de treball dels seus redactors, els biòlegs Andreu Llamas i Pepi Cáceres. La guia és el primer número d'una col·lecció més àmplia que abastarà tot el litoral català, i representa una producte de gran qualitat que s’afegeix a l’ampli ventall de publicacions diverses que giren al voltant de les Medes i el massís del Montgrí. Amb tot, és la primera guia submarina específica que es publica amb informació tan detallada i aprofundida, i orientada tant a bussejadors de tots els nivells. Per a una destinació com la nostra és molt important comptar amb publicacions d’aquest tipus, ja que contribueixen a difondre la pràctica de la immersió i ofereixen una informació de valor afegit per als submarinistes que ens visiten.

Andreu Llamas i Pepi Càceres (Editorial Anthias)La guia posa de manifest l’ampli ventall de possibilitats de busseig que ofereix la zona: coves submarines plenes de contrallums, vertiginoses parets cobertes per boscos de gorgònies, comunitats de coral•ligen en les quals el corall vermell s'erigeix en protagonista, prades de posidònia, etc.

Cinc anys de treball
La preparació de la Guia submarina de les Illes Medes i la costa del Montgrí arrenca l'any 1997, data en la qual els mateixos autors van publicar la Guía submarina de la Costa Brava, que des de llavors es va convertir en un referent per al busseig a Catalunya. En aquell any, Andreu Llamas i Pepi Cáceres (ambdós biòlegs) ja es van plantejar preparar una col·lecció de llibres en els quals es presentés la costa catalana en fragments del litoral més limitats (però amb un marcat sentit biogeogràfic), per poder així estudiar-los d'una forma més detallada.

Guia submarina de les illes Medes i la costa del Montgrí

Ha estat necessària una llarga investigació durant cinc anys de feina artesanal i científica per recopilar la informació i analitzar les dades disponibles d'aquest sector del litoral. Cents d'hores submarines per preparar els esbossos de les il·lustracions (que després s'han transformat en representacions hiperrealistes del fons realitzades amb ordinador i aerògraf), milers de fotografies submarines i terrestres (de les quals s'ha seleccionat una petita mostra), i una completa investigació de les fonts bibliogràfiques i els estudis científics. Tot això sumat a les valuoses aportacions de dotzenes de bussejadors, instructors i estudiosos del mar en general; destaca especialment la decisiva contribució que han fet els professionals dels centres de busseig, grans coneixedors dels fons que visiten, que han donat el seu suport al projecte des del primer moment.

El lector trobarà informació dels punts d'immersió més freqüentats i d'altres que li resultaran desconeguts. El disseny i format del llibre han estat estudiats al màxim per aconseguir una obra atractiva i fàcil de consultar. La guia es presenta en dues versions (català/anglès i castellà/francès), per facilitar el seu accés als nombrosos turistes internacionals que arriben a aquest litoral per conèixer els seus paisatges submarins.

Característiques tècniques:
• Format apaïsat (27,3 x 18 cm).
• Enquadernació en cartoné.
• 184 pàgines en paper estucat.
• Referències a més d'un centenar de rutes submarines agrupades en quaranta punts d'immersió.
• 25 il·lustracions tridimensionals hiperrealistes.
• Més de 300 fotografies submarines i terrestres.
• Preu: 27 euros.
• Versions: català /anglès; castellà/ francès.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit