• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies El Ple aprova una nova ordenança sobre tinença d'animals
El Ple aprova una nova ordenança sobre tinença d'animals Imprimir Correu-e

(13.08.10) El Ple municipal ha aprovat inicialment una nova ordenança sobre tinença d’animals amb l’objectiu d’adequar al nou marc normatiu la que teníem fins ara, redactada fa uns 20 anys. S’han actualitzat les disposicions orientades a protegir la salut i la seguretat de les persones, garantir una bona convivència entre animals i persones i respectar els drets dels animals.

Cal tenir en compte que en els darrers anys s’han produït canvis significatius en relació amb la sensibilitat envers els animals i s’ha incrementat notablement el nombre d’animals que viuen a les ciutats i, per tant, les implicacions que això té en aspectes de convivència ciutadana. Aquesta nova realitat ha comportat modificacions importants en la normativa estatal i autonòmica.

Amb l’aprovació de la nova ordenança es pretén adaptar al nou context el que ja teníem i plasmar la creixent sensibilitat social pel respecte, la protecció i la defensa dels éssers vius, en general, i dels animals més propers a les persones, en particular. Aquestes qüestions s’han intentat reflectir en l’articulat, mitjançant el reconeixement de la important funció cívica i social de les entitats de defensa dels animals. Entre d’altres disposicions, cal destacar que es prohibeixen els espectacles de circ amb animals i es detallen les condicions mínimes que han de complir els particulars en l’atenció dels seus animals.

Aspectes regulats
L’ordenança determina aspectes relatius a les condicions de tinença, responsabilitat i obligacions d’identificació i cens municipal dels animals. També regula les normes sanitàries per garantir un bon estat de salut i evitar la transmissió de malalties. També es refereix a la tinença de gossos considerats potencialment perillosos i als animals peridomèstics (coloms, gavians i estornells que proliferen aprofitant els béns i immobles d’àmbit privat). Una altre aspecte que té en compte és la presència dels animals a la vila, a les vies, espais i transports públics i en establiments, i descriu el protocol normatiu en casos d’animals de companyia que s’han perdut o han estat abandonats.

Sancions
Les infraccions del reglament comportaran sancions que variaran en funció de la falta comesa. Es preveuen multes (de 100 a 3.000 euros), el comís dels animals objecte de la infracció, la clausura temporal, total o parcial de les instal·lacions o locals, l’execució de treballs comunitaris o familiars que aportin la consciència que ha fallat en cometre la infracció

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit