• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies La platja Gran de l’Estartit aconsegueix la prestigiosa certificació Q de Qualitat turística
La platja Gran de l’Estartit aconsegueix la prestigiosa certificació Q de Qualitat turística Imprimir Correu-e

06.08.10) La platja Gran de l'Estartit ha aconseguit a marca Q de Qualitat turística —norma UNE 187001:2008— un prestigiós certificat que atorga la Secretaria d’Estat de Turisme i gestiona l’ICTE (Instituto para la Calidad Turística Española). El distintiu s'ha assolit després de superar molt satisfactòriament els estrictes controls i requeriments establerts per l'organisme certificador de la marca.

La Q de Qualitat turística està oberta a diferents àmbits del sector turístic de l’Estat espanyol, amb l’objectiu de distingir la seva oferta i oferir plena garantia a clients i usuaris. En el cas de les platges es concedeix a aquelles que compleixin uns nivells d'excel·lència en els serveis prestats. Es valoren aspectes relatius a mesures de seguretat i higiene i d'altres tendents a minimitzar l’impacte que genera l’activitat turística sobre el litoral. Aquesta marca compleix amb una sèrie de característiques que aporten prestigi, diferenciació, fiabilitat i rigor als establiments turístics certificats.

Joan Margall, regidor de Turisme i Platges, explica que «amb la implantació d’aquesta norma es pretén disposar d’una eina que constitueixi un element de preservació de l’entorn litoral i la millora de la qualitat dels serveis prestats a tots els usuaris de la platja». Aquesta temporada s’ha optat per centrar els esforços en l’obtenció d’aquesta certificació i deixar de banda el que representa la bandera blava, que no és tan exhaustiva ni implica un determinat model de gestió.

El nou distintiu funcionarà de manera complementària al Sistema de gestió integrat (SIG) de qualitat ambiental i turística que es va implementar el 2006. Incideix, a més, en d'altres aspectes, ja que contempla  totes les activitats i els serveis que s’hi desenvolupen.

És una marca de garantia que permet  assegurar la seva conservació i oferir als usuaris la màxima satisfacció en l’ús i gaudi de les platges. Per això, els requisits de la norma són aplicables a tots els serveis o i als diferents col•lectius que actuen directa o indirectament a la Platja Gran de l’Estartit.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit