• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies El conseller Nadal visita la nova dàrsena nàutica de la Llevantina
El conseller Nadal visita la nova dàrsena nàutica de la Llevantina Imprimir Correu-e

Andreu Blanco, president de la Llevantina; l'alcalde, Josep Maria Rufí, el conseller de PTOP, Joaquim Nadal, i la gerent de Ports de la Generalitat, Dolors Rodríguez, passejant per la nova plaça pública.(5-08-10) El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, acompanyat de l’alcalde de Torroella de Montgrí-l’Estartit, Josep M. Rufí, i del president de l’Agrupació Nàutica Llevantina, Andreu Blanco, ha visitat avui les noves instal·lacions nàutiques de la Llevantina al port de l’Estartit. La reordenació ha permès construir una nova dàrsena esportiva, alliberar la zona de varada a la sorra i crear una nova plaça, recuperant un espai per a ús públic i donant continuïtat a la integració de la façana marítima amb el nucli urbà. Les obres han suposat una inversió de 2,8 MEUR, que han anat a càrrec de la Llevantina, i han tingut un termini d’execució de set mesos.


L’objectiu del projecte ha estat optimitzar l’espai destinat al sector nàutic de petita eslora i deixar la platgeta lliure d’embarcacions avarades per redissenyar la zona i convertir-la en una plaça d’ús públic. L'actuació  ha comprès la construcció d'un nou moll, cosa que ha permès eliminar la totalitat de la zona de varada a la sorra, així com la instal·lació de cinc pantalans flotants amb capacitat per a 239 vaixells de fins a sis metres d'eslora. L'entitat manté l'edifici de 135 metres quadrats com a seu per als socis. Cal dir que la Llevantina gestiona aquesta dàrsena nàutica, en règim d'autorització, des de l'any 1977.

Els cinc pantalans flotants, amb una longitud de 275 metres lineals cadascun, estan fets d'alumini, amb un paviment de fusta reciclada. Aquests pantalans s'han equipat amb torretes de subministrament d'aigua i electricitat.

Pel que fa a serveis generals, la dàrsena disposa d'enllumenat públic, servei de videovigilància i xarxa d'hidrants. Així mateix, s'hi han instal·lat punts d'emergència amb extintors portàtils, anelles salvavides i escales per a l'home a l'aigua repartides per tot el recinte.

Millores en gestió ambiental
En matèria mediambiental, s'han modernitzat els sistemes de recollida de les aigües residuals de les embarcacions i de les aigües de sentina, que a partir d'ara es realitzarà amb un equip portàtil.

La nova dàrsena també disposa de sistemes per a la contenció de vessaments accidentals de carburant o d¡altres substàncies susceptibles de provocar alguna contaminació marina.


Apropament de la façana marítima al teixit urbà
La reordenació de les instal·lacions de la Llevantina ha suposat la creació d'una nova plaça d'ús públic de 2.000 metres quadrats de superfície. La plaça ocupa l'espai de sorra conegut com la platgeta, on avaraven part de les embarcacions de la Llevantina. Aquest espai públic s'ha pavimentat, s'ha dotat de serveis i s'ha urbanitzat. L'alcalde, Josep Maria Rufí, s'ha mostrat molt satisfet per la millora que han experimentat les instal·lacions i per la millora que això implica per a la imatge de la façana marítima. Així mateix, valora molt positivament la creació de la plaça pública, que per la seva estratègica situació representa un espai amb moltes possibilitats per a la dinamització cultural i econòmica del municipi.

De la construcció d'aquesta plaça i la canalització dels serveis se n'ha encarregat l'Agrupació Nàutica llevantina, mentre que dels equipaments i del manteniment se'n farà càrrec l'Ajuntament de Torroella de Montgrí-l'Estartit.

L'ordenació de les instal·lacions nàutiques i la construcció d'aquesta plaça són actuacions incloses en el Pla especial del port de l'Estartit, aprovat amb caràcter definitiu l'any 2004.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit