• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies El festival MIMA de l’Estartit arrenca amb el 20è aniversari de l’àrea protegida de les Medes com a teló de fons
El festival MIMA de l’Estartit arrenca amb el 20è aniversari de l’àrea protegida de les Medes com a teló de fons Imprimir Correu-e

(31.5.10) La celebració d’unes jornades tècniques al voltant del 20è aniversari de l’Àrea Protegida de les Medes serà un dels actes més destacats de l’atapeït programa del Festival Internacional Medes, Imatge i Medi Ambient (MIMA) , que se celebrarà de l’1 al 6 de juny a l’Estartit. D’altra banda, 16 pel·lícules s’exhibiran en l’apartat de concurs de la Mostra Internacional de Cinema i Vídeo Submarí i 25 parelles competiran en el prestigiós Open Internacional Fotosub.

La jornada tècnica se celebrarà el dimecres 2 de juny al Consell Municipal de l’Estartit i servirà per conèixer l'estat de conservació del patrimoni natural de les Medes i les diferents activitats que es desenvolupen al seu voltant, així com experiències d'altres espais marins protegits. A partir de la intervenció de diferents especialistes es reflexionarà al voltant de la relació que s’estableix entre la protecció del medi i la dinamització del turisme. La coincidència d’aquesta jornada amb la recent aprovació de la Llei de declaració del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter dóna un valor afegit a la trobada, atès que aquests 20 anys d’àrea protegida han estat fonamentals per incrementar el valor natural del fons marí de les Medes i servirà com a experiència per orientar la gestió del futur parc.

L’eix vertebrador del MIMA continuaran sent el Festival Internacional Medes, Imatge i Medi Ambient, l’Open Internacional Fotosub i el Concurs on-line de fotografia submarina, que registren la participació més elevada dels darrers 5 anys.

Les 16 pel·lícules presentades al festival, que s’ha convertit en un dels referents europeus en la matèria, es podran veure dimecres, dijous i divendres al Consell Municipal a partir de les 21 h. Hi participaran alguns dels realitzadors més prestigiosos, la majoria dels quals presentaran novetats.

D’altra banda, ja s’han inscrit 27 a l’Open Internacional Fotosub, competició de fotografia submarina que es desenvoluparà dijous i divendres al fons marí de les illes Medes.
Paral·lelament, el concurs on-line de fotografia submarina compta amb 138 imatges en les tres categories —ambient, fauna i illes Medes—,  pràcticament el doble que l’any passat. Provenent de diferents països: Espanya, Ucraïna, Bèlgica, França, Holanda, Canadà, Grècia, Alemanya, Itàlia i Portugal.

L’acte de lliurament de premis dels diferents concursos i la cerimònia de clausura es farà el dissabte a les 20 h al Consell Municipal. Els treballs guanyadors es projectaran diumenge, de 10 a 14 h i de 18 a 20 h al Consell Municipal.

Personatge convidat
Una de les propostes que més expectació aixeca el MIMA és la del personatge convidat. En aquesta ocasió s’ha escollit el prestigiós fotògraf i naturalista marí Paco Candela. Ha publicat més de 500 articles relacionats amb el mar i els seus habitants en publicacions de primera línia de tot el mon i diversos llibres com Guia submarina de la costa Española, Arrecifes de Coral,etc.
Ha realitzat documentals i series relacionades amb el món marí, com Nómadas del Mar, Arquitectos del Mar (1997), El Mar de Cortes (1991) Arqueología Submarina V Centenario (1992). Ha estat guardonat en diferents certàmens nacionals i internacionals de fotografia i cinema: Saló Nàutic de Barcelona- Mundial de Sicília- Trofeu CMAS a Miami- Trofeu Kent Mondo Somerso, Blue Word Seychelles, Blue Word Aquaba.  Premi Sociedad Geográfica Española  2004 d’Imatge en reconeixement  i dedicació a una carrera de més de trenta anys.

Vocació pedagògica
El festival no vol perdre un dels seus objectius fundacionals, que és el de fer pedagogia mediambiental al gran públic i especialment als més petits. Dimarts, els alumnes del 5è de l’escola Portitxol, de l’Estartit, participaran en una xerrada sobre l’àrea progegida i en un itinerari marí guiat (Snorkel).

Una altra cita important en aquest apartat pedagògic és el concurs «Dibuixa les Medes», que del CEIP Portitxol (de 1er a 6è).  El guanyador d’aquest concurs cedirà el seu dibuix com a imatge de la propera edició del festival.

El cap de setmana del 5 i 6 de juny, el Festival es completarà amb la IV Fira d’Artesania Marítima. Durant tot el dia diferents expositors mostraran al passeig Marítim les seves pintures, artesania i fotografies relacionades amb el món marítim i submarí.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit