• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies S'inicia el procés per aconseguir la certificació Q de Qualitat per a la Platja Gran de l’Estartit
S'inicia el procés per aconseguir la certificació Q de Qualitat per a la Platja Gran de l’Estartit Imprimir Correu-e

(20.5.10) L'Ajuntament ha iniciat el procés per a la implantació de la certificació Q de Qualitat Turística a la Platja Gran de l'Estartit. D'aquesta manera es dóna continuïtat i es fa un pas més en el treball de recerca de l'excel·lència en la qualitat de servei i la preservació de l'entorn. Aquesta platja ja disposa des del 2006 d'un sistema de gestió integrat (SIG) de qualitat ambiental i de qualitat turística.

El projecte per implantar aquestes certificacions de qualitat es va iniciar el mes de juny de 2004. Es tractava d’una iniciativa molt ambiciosa i pionera a l'Estat espanyol, ja que s’establia un sistema de gestió integrat de qualitat i medi ambient, unificant tres normativa de referència: a nivell mediambiental s’ha aplicat el Reglament europeu EMAS 761/2001 i la norma UNE-EN ISO 14001: 2004; i referent a la  qualitat turística, s’ha aplicat la norma UNE-EN ISO 9001:2000.

D’aquesta manera es van poder unificar les tres normes en un únic sistema, fet que va permetre no duplicar esforços i poder treballar des d’un punt de vista global. En aquesta línia cal destacar que el sistema de gestió ambiental assegura la preservació de l’entorn i el sistema de gestió de qualitat la satisfacció dels usuaris de la platja, treballant de forma conjunta amb una visió de millora contínua.

Un pas més en la qualitat del servei
La marca “Q” de Qualitat turística —norma UNE 187001:2008— és un certificat atorgat per l’ICTE (Instituto para la Calidad Turística Española) a aquelles platges que compleixin uns nivells de qualitat en els serveis que prestin als seus usuaris, mesures de seguretat i higiene i altres tendents a minimitzar l’impacte que genera l’activitat turística sobre el litoral. Aquesta marca mpleix amb una sèrie de característiques que aporten prestigi, diferenciació, fiabilitat i rigor als establiments turístics certificats.

Joan Margall, regidor de Turisme i Platges, explica que «amb la implantació d’aquesta norma es pretén disposar d’una eina que constitueixi un element de preservació de l’entorn litoral i la millora de la qualitat dels serveis que es presten». El nou distintiu funcionarà de manera complemetària al SIG i incideix en aspectes més específics de les platges, ja que contempla  totes les activitats i els serveis que s’hi desenvolupen. És una marca de garantia que permet  assegurar la seva conservació i oferir als usuaris la màxima satisfacció en l’ús i gaudi de les platges. Per això, els requisits de la norma són aplicables a tots els serveis o i als diferents col•lectius que actuen directa o indirectament a la Platja Gran de l’Estartit.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit