• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies El Parlament aprova la creació del Parc Natural del Montgrí, les lles Medes i el Baix Ter
El Parlament aprova la creació del Parc Natural del Montgrí, les lles Medes i el Baix Ter Imprimir Correu-e

(14.5.10) El Parlament de Catalunya ha aprovat la llei que crea el Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter, que tindrà una superfície de 8.200 hectàrees i inclou el territori de vuit municipis de l'Alt i el Baix Empordà. El 75% de les hectàrees protegides són terrestres i el 25%, marines.

L'àmbit protegit inclou una reserva natural integral marina, que es correspon amb la zona emergida de les illes Medes, dues reserves naturals parcials (una a l'entorn d'aquestes illes i l'altra, terrestre, als aiguamolls del Baix Ter), i un àmbit de protecció d'espais agraris (arrossars de Pals i estany de Bellcaire).

Foto d'alcaldes, tècnics i el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, en acabar el Ple del Parlament

Es tracta de tres zones que ja estaven protegides, però ara, amb la declaració de parc natural, tindran un blindatge més gran. La iniciativa pretén harmonitzar la normativa existent i establir els objectius de planificació i protecció, i els instruments de gestió dels tres espais naturals protegits.

Ara s'haurà d'elaborar el Pla Rector d'Usos i Gestió, que és el que ha de detallar la normativa. El termini per enllestir-lo pot trigar entre dos o tres anys.

El nostre municipi aporta el 55% de la superfície total del parc i acollirà la seu central —en un edifici de nova construcció l'emplaçament del qual s'ha de determinar— i el centre de documentació, al Museu de la Mediterrània.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit