• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies El popular personatge de ficció Massagran, protagonista del Sant Jordi 2010
El popular personatge de ficció Massagran, protagonista del Sant Jordi 2010 Imprimir Correu-e

Mona de la pastisseria Mas Vidal inspirada en el personatge d'en Massagran(20.4.10) El nostre municipi dedicarà les activitats lúdiques i festives organitzades per Sant Jordi al popular personatge de ficció Massagran, amb motiu del centenari de la novel·la Les aventures extraordinàries d'en Massagran, de  Josep Maria Folch i Torres. Aquest llibre va donar lloc a una col·lecció de còmics, guionitzats per Ramon Folch i Camarasa, fill d'en Josep Maria Folch i Torres, i dibuixats per Madorell que es va basar en les il·lustracions que n'havia fet Junceda, un dels caricaturistes catalans més importants de la primera meitat del segle XX. Aquestes històries van veure la llum i tots els àlbums es van anar publicant per lliuraments a la revista Cavall Fort.

El llibre Les aventures extraordinàries d'en Massagran va ser publicat en forma de fulletó a la revista infantil En Patufet el 7 de maig de 1910, amb dibuixos de Junceda i es va convertir en un gran èxit. En l'obra s'explica com en Massagran, fill d'un empleat de duanes, ja de molt petit sent especial atracció per la mar, fins que arriba un moment que, malgrat els consells en contra de la família, s'embarca amb la intenció de veure nous països i costums. A partir d'aquell moment tenen lloc un seguit de peripècies que el duran a l'Àfrica des d'on, després de variades aventures i amb nous amics, tornarà a Catalunya.

El desig de veure el món i les seves aventures ha perdurat ben viu al nostre imaginari. Per aquesta raó des de l’Ajuntament s'han organitzat diferents activitats culturals relacionades amb aquest personatge apassionant de la literatura juvenil catalana.

El municipi gaudirà de les tradicionals parades de llibres i roses tan a la plaça de la Vila de Torroella de Montgrí, com a la plaça de l’Església de l’Estartit. La diada  d'enguany es presenta farcida de novetats que no deixaran indiferent a ningú: activitats amb els centres educatius del municipi, teatre, lectura de poemes, exposicions, ... i un llarg etcètera.

No podem oblidar-nos del repartiment de la mona de la pastisseria Mas Vidal, que any rere any col·labora desinteressadament, i que enguany està dedicada a en Massagran.

En resum, l'objectiu és posar en alça la festa, en aquest cas la de Sant Jordi, com a moment cultural únic per a la divulgació i la vertebració del municipi i la cohesió social de la ciutadania. Esperem que gaudiu de la jornada que us hem preparat i que tothom pugui apropar-se al carrer, a comprar un llibre o una rosa, o simplement passejar.

 Actes Sant Jordi 2010 [+]

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit