• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L'alcalde assegura que el parc natural serà un actiu per a l’Empordà i la marca Costa Brava
L'alcalde assegura que el parc natural serà un actiu per a l’Empordà i la marca Costa Brava Imprimir Correu-e

(16.4.10) L’alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, sosté que el parc natural serà una eina molt potent al servei del desenvolupament turístic i econòmic no només del municipi, sinó també del conjunt del Baix Ter, l’Empordà i de la Costa Brava com a destinació que es promou sota una mateixa marca. Rufí assegura que «la transcendència del parc va molt més enllà de l’àmbit local, perquè convertirà un espai de gran qualitat natural i estètica, en un atractiu més reconegut a l’exterior que permetrà reforçar el conjunt de l’oferta d’una destinació molt madura des del punt de vista turístic». En aquest sentit, considera «una oportunitat que no podem passar per alt el fet que les comarques de l’Alt i del Baix Empordà tinguin tres parcs naturals, ja que es reforçaran l’un a l’altre i permetran augmentar la capacitat d’atreure visitants interessats per aquest tipus d’oferta, que d’altra banda, cada cop va en augment».

Josep Maria Rufí va fer aquesta reflexió ahir a la tarda al Saló Internacional de Turisme de Catalunya (SITC), durant la xerrada que va fer al Palau de Congressos de Fira de Barcelona en el marc de les jornades tècniques que se celebren de forma paral·lela al Saló Internacional de Turisme de Barcelona. L’alcalde va reflexionar davant d’un públic especialitzat, al voltant de l’important paper que tindrà el parc natural del Massís del Montgrí, les Illes Medes i els aiguamolls del Baix Ter com a dinamitzador turístic i econòmic.

Reforçar l’aposta pel turisme de qualitat
Per a l’alcalde, el parc representarà un producte més a l’abast de les persones que ens visiten, amb el valor afegit que dóna el fet de ser una marca reconeguda internacionalment i vinculada a conceptes tan positius com la qualitat, l’autenticitat o la natura. En aquest sentit, recorda que és una eina que encaixa perfectament en la línia del model de turisme que s’està implementant al territori, ja que implica un turisme sostenible i ajudar a desestacionalitzar la temporada. A més, tot i no moure grans contingents de persones, atreu un tipus de client potencial molt sensibilitat, respectuós amb l’entorn, i per tant, de qualitat.

Entre d’altres coses, va defensar la necessitat d’interpretar el parc com una eina que defensa i garanteix la identitat pròpia del territori, que és un dels seus principals atractius. «El parc implicarà un salt de qualitat en la valorització del territori i del paisatge com a recurs turístic per dos motius fonamentals: pel que comporta a nivell de gestió de territori i pel que implica des d’un punt de vista de promoció exterior», va assegurar.
 
Millor gestió del territori i millor promoció exterior
L’alcalde recorda que la protecció implicarà més recursos econòmics i tècnics que permetran millorar la qualitat de tot el patrimoni natural i cultural de la zona, així com assegurar la seva correcta relació amb els usos tradicionals. Aquest és un fet especialment important perquè ens trobem en un espai profundament humanitzat. D’altra banda, també va ressaltar els efectes positius que tindrà des del punt de vista de la promoció exterior. D’una banda, el territori objecte de protecció s’incorporarà al catàleg de la xarxa de parcs naturals de Catalunya, fet que augmentarà la notorietat i el coneixement d’un públic molt més ampli. Els esforços de promoció que ferm ara des del territori, condicionats a uns pressupostos molt ajustats, es veuran complementats, doncs, amb la dinàmica de treball permanent de la Generalitat. L’estratègia comunicativa també serà més potent, ja que la promoció superarà l’àmbit estrictament local, i per tant, podrà generar més interès i poder d’atracció al públic potencial.

Des del punt de vista de l’economia productiva, i especialment des de l’agricultura, també representa una oportunitat, perquè donarà un valor afegit als productes de la zona, que ja gaudeixen d’un reconegut prestigi, com poden ser l’arròs o la poma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit