• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies (IM) Balanç de la situació d’emergència viscuda com a conseqüència de la nevada
(IM) Balanç de la situació d’emergència viscuda com a conseqüència de la nevada Imprimir Correu-e

L’Ajuntament ha destinat tots els recursos humans i tècnics al seu abast per fer front amb la major celeritat i eficàcia possible a la situació d’excepcionalitat que hem patit aquests dies com a conseqüència de la forta nevada del dilluns 8 de març. Efectius de la Policia Local, de la brigada municipal, de l’empresa FCC, tècnics municipals i regidors han treballat sense treva perquè la situació es pugui normalitzar com més aviat millor.

Des del primer moment vam activar el pla d’emergència municipal i es va crear una comissió per centralitzar la informació i coordinar els treballs. Han estat dies molt difícils, que s’han agreujat innecessàriament per la manca de serveis bàsics com l’electricitat, l’aigua i la telefonia.

Com a institució que representa els interessos de la població i com a perjudicats directes, reprovem aquesta lamentable situació sobrevinguda i la manca d’informació que hem patit per part de les empreses subministradores.

Cal no baixar la guàrdia
Encara que ja hem superat la part més crítica i anem recuperant la normalitat, els efectes del temporal duraran uns dies. Fins ben entrada la setmana vinent no pujaran les temperatures i, per tant, es continuaran formant plaques de gel. Cal, doncs, extremar les precaucions a l’hora de circular a peu o en cotxe. Des de l’Ajuntament continuarem treballant per retirar la neu de la via pública i garantir al màxim la mobilitat.

També faig un prec a propietaris perquè revisin l’estabilitat de façanes, balcons i, especialment, les canals d’aigua (sobretot dels nuclis antics), atès que moltes estan formades per tortugades, uns elements ceràmics molt sensibles al sobrepès i a les contraccions provocades pel fred. Cal revisar, a més, la neu de les teulades, especialment les que donen a cara nord, on s’acumulen gruixos importants que es poden desprendre en bloc, amb el perill que això comporta.

Vull agrair, ben sincerament, la paciència, serenitat i la col•laboració que ha mostrat la ciutadania en general per fer front a tanta adversitat. Tots plegat hem format un sòlid equip i hem sumat els nostres esforços en una exemplar mostra de civisme.

Josep Maria Rufí i Pagès
Alcalde

Torroella de Montgrí, 12 de març de 2010 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit