• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament recorda a urbanitzacions i càmpings l’obligació de tenir una franja de protecció contra incendis
L’Ajuntament recorda a urbanitzacions i càmpings l’obligació de tenir una franja de protecció contra incendis Imprimir Correu-e

Adverteix que si no ho fan voluntàriament, actuarà subsidiàriament i els cobrarà les despeses dels treballs realitzats

(26.2.10) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha enviat un escrit als responsables de les juntes de conservació de 3 urbanitzacions (Torre Vella, Torre Gran, Torre Moratxa)  i quatre càmpings (Castell Montgrí, Estartit, Montgó i Neus) del municipi on els recorda que tenen l’obligació de mantenir una franja de protecció contra incendis forestals de 25 metres a tot el perímetre. Se’ls comunica, a més, que si no ho fan voluntàriament, tal i com indica la llei, l’Ajuntament realitzarà els treballs i posteriorment els cobrarà una taxa per pagar les feines realitzades.

L'equip de govern vol ser molt estricte en el compliment de totes les mesures que ajudin a minimitzar el risc d'incendis, tant per l’impacte ambiental que comporten, com per la protecció de persones, llars i béns privats. Per aquest motiu, l'any 2009 va encarregar la redacció d'un plànol de delimitació de les urbanitzacions, les edificacions i les instal·lacions afectades per la Llei 5/2003 de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana. Aquesta norma afecta les que estan situades a menys de 500 metres de terrenys forestals i a les edificacions i les instal•lacions aïllades en terrenys forestals.

El plànol de delimitació estableix diferents sectors en funció del seu risc potencial d’incendi, per la qual cosa l’Ajuntament ha comunicat l’obligació de fer les franges perimetrals a les urbanitzacions i als càmpings inclosos en la primera fase. La comunicació s’ha efectuat a tres urbanitzacions, però també s’actuarà d’ofici a la urbanització Coll d’en Tallant, atès que no disposa de  Junta de Conservació.
La voluntat de l’Ajuntament és que les franges estiguin fetes abans de l’època d’alt risc d’incendi. En aquest sentit, es dóna un termini a les urbanitzacions i càmpings per tal que comuniquin per escrit si ho faran de forma voluntària, i en cas contrari, se’ls adverteix que l’Ajuntament ho farà de forma subsidiària i que posteriorment se’ls aplicarà una taxa pel valor de la despesa de contractació de l’empresa de treballs forestals. Segons la valoració efectuada, el cost dels treballs que cal realitzar a totes les urbanitzacions i càmpings de prioritat 1 és d’un 60.000 euros. La intenció de l’Ajuntament és començar a executar els treballs el mes de març.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit