• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Nova ordenança de conservació d'edificis, solars i terrenys
Nova ordenança de conservació d'edificis, solars i terrenys Imprimir Correu-e

(5.2.10) El Ple municipal va aprovar ahir al vespre l’avantprojecte de l’Ordenança de conservació d’edificis, adequació de solars i terrenys i prevenció d’incendis. El document té com a objectiu regular les condicions de conservació, higiene, neteja i risc de prevenció d’incendis que són predicables als espais de titularitat privada, i estableix, a més, en quines situacions l’Ajuntament pot exigir aquestes actuacions als seus titulars i les condicions en què aquests les han d’executar. La gran extensió del terme municipal, la complexitat urbanística i el nostre entorn natural, són aspectes que influeixen i justifiquen les condicions que es regulen en aquesta norma. 

L’ordenança fonamenta el seu contingut en la Llei d’Urbanisme de Catalunya i  Decret de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana. D’aquesta manera, l’Ajuntament disposarà d’una eina que li permetrà actuar amb més eficiència i fermesa per fer complir la legalitat vigent en aquesta matèria. També estableix el règim sancionador de les infraccions detectades i permet que l’Ajuntament pugui executar subsidiàriament les actuacions requerides en cas que el propietari no ho faci.  

En relació al règim sancionador i al règim de multes coercitives establerts en aquesta ordenança, el seu barem es calcularà en funció de l’àmbit del municipi on es trobi emplaçada la finca. Amb aquest objectiu, s’han establert tres zones d’acord amb el nivell de risc, que ve determinat per la seva proximitat a la massa forestal i la proximitat al nucli antic.

Es tracta d’una ordenança pionera en el món local català, que posa de manifest l’interès de l’Ajuntament per vetllar per la bona imatge i les condicions de salubritat del conjunt del municipi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit