• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Estartit tindrà una nova plaça pública un cop reordenada la dàrsena de la Llevantina
L’Estartit tindrà una nova plaça pública un cop reordenada la dàrsena de la Llevantina Imprimir Correu-e

(27.1.10) La remodelació de la dàrsena de la Llevantina, a l’Estartit, comportarà la creació d’una nova plaça d’ús públic de 2.100 m2, que dignificarà l’entorn i aproparà el nucli urbà a la façana marítima. L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, Ports de la Generalitat i l’Agrupació Nàutica Llevantina han formalitzat aquest matí la signatura del conveni de col·laboració que regula les condicions d’execució de les obres i  la gestió del nou espai públic.

Signatura del conveni entre l'Ajuntament, Ports de la Generalitat i l'Agrupació Nàutica LlevantinaL’Agrupació Nàutica Llevantina ocupa des de 1977, en règim d’autorització, 2.234 m2 de superfície de zona de varada arran d’espigó del moll sud-oest al port de l’Estartit, 15,5 metres lineals de moll adossat i 197 metres lineals de passeres. Així mateix, té atorgats 135 m2 ocupats, en l’actualitat, pel local social de l’entitat.

Amb l’objectiu de millorar les instal·lacions i adaptar-se al Pla Especial del Port de l’Estartit, l’entitat gestora de la Llevantina ha promogut un projecte per reordenar la dàrsena actual, que inclou la construcció d’un nou moll. Això permetrà eliminar la totalitat de la zona de varada a la sorra. L’Agrupació Nàutica Llevantina urbanitzarà aquest espai segons el detall del projecte executiu, i la plaça resultant de les obres serà exclusivament d’ús públic, de manera que prohibida la varada d’embarcacions i qualsevol altra utilització privada.

D’altra banda, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí es farà càrrec de la vigilància, la neteja, la conservació, manteniment i reparacions ordinàries i extraordinàries que siguin precises, així com dels subministraments que requereixi l’espai urbanitzat.

Conveni de col·laboració
L’alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí; la gerent de Ports de la Generalitat de Catalunya, Maria Dolors Rodríguez Muñoz i el president de l’Agrupació Nàutica Llevantina, Adreu Blanco, han signat aquest matí el conveni de col·laboració entre els tres ens que fixa les condicions d’execució de les obres i la gestió del nou espai públic.
 
Rufí valora molt positivament la reordenació de la dàrsena perquè permetrà millorar la imatge de la façana marítima i guanyar un ampli espai d’ús públic.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit