• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Conveni per promoure l'art jove gironí
Conveni per promoure l'art jove gironí Imprimir Correu-e

(15.1.10) El secretari de Joventut del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Eugeni Villalbí, i l’alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí; acompanyats del director de Can Quintana Museu de la Mediterrània, Antoni Roviras i del regidor de Joventut, Josep Maria Surroca, la han signat aquest matí un conveni de col·laboració per impulsar l’obra dels joves creadors gironins i per apropar l’art a la gent jove de la demarcació.

Per aquest acord, Joventut i el Museu de la Mediterrània es comprometen a organitzar una programació d’exposicions per donar a conèixer l’obra del guanyador o la guanyadora d’un nou premi per a joves artistes gironins que es convocarà en el marc de l’Inund’art, la trobada i mostra d’art multidisciplinar que tindrà lloc l’1 i el 2 de maig a Girona, i que també compta amb el suport de la Secretaria de Joventut des de la seva primera edició.

L’artista guanyador del Premi per a projectes artístiques de joves creadors de comarques gironines rebrà suport econòmic per a la producció de l’obra, l’assessorament d’un artista expert en la modalitat del projecte per a la seva creació i promoció, i l’edició d’un catàleg de presentació. També s’establirà un circuit d’exposicions que inclou la Sala d’Art Jove de la Secretaria de Joventut a Barcelona i que clourà a Can Quintana. L’elecció del Museu de la Mediterrània es deu a l’adequació i la singularitat de l’equipament i a l’interès de l’Ajuntament per potenciar l’art entre les persones joves. Segons l’alcalde Josep Maria Rufí “aquesta és una bona oportunitat per estimular la creativitat artística del joves del municipi”.

De fet, el 23 de gener ja s’inaugurarà la primera exposició: Dreamland Produccions, de Jordi Jarque, guanyadora en la modalitat d’arts visuals i plàstiques de l’Inund’art 2008. Es tracta d’una obra confeccionada a base de collages que fan referència a personatges famosos, idolatrats per les masses, que vesteixen roba trencadora. Amb això, l’autor pretén fer una crítica a la societat actual.

En paraules d’Eugeni Villalbí, secretari de Joventut, “aquest conveni és un nova mostra del suport de la Secretaria de Joventut a la creació cultural juvenil a tot el territori”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit