• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Baltasar presenta al Museu de la Mediterrània el projecte de parc natural
Baltasar presenta al Museu de la Mediterrània el projecte de parc natural Imprimir Correu-e

D'esquerra a dreta, Jordi Martinoy, delegat del Govern a Girona; Josep Maria Rufí, alcalde de Torroella de Montgrí; el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, i la directora general de Medi Natural, Núria Buenaventura.(8.1.10) El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha presentat aquest migdia al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el projecte de llei de creació del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, davant de diputats de la demarcació i alcaldes dels municipis inclosos dins de l’àmbit objecte de protecció. Entre d’altres coses, el conseller ha destacat la gran importància que tindrà la creació del parc tant per a l’Alt i com el Baix Empordà, per la protecció del seu patrimoni natural, així com per al desenvolupament socioeconòmic de la zona, en tant que es tracta d’una oportunitat de futur. 

El nou Parc Natural presenta la diversitat dels ambients propis del litoral de Catalunya, amb penya-segats calcaris, platges de còdols, espais marins de fons rocós i de fons sorrenc, aiguamolls i dunes, illes i illots. La declaració de Parc Natural per al conjunt dels tres espais —el Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter—, proporcionarà una sèrie d’eines per evitar la seva degradació, com ara la dotació d’un conjunt d’instruments de gestió, un òrgan rector únic per als tres espais, un equip tècnic de gestió, un programa anual de gestió, un pressupost adequat, els instruments de planificació adients i les línies de gestió que estableix el projecte. És a dir, implica una gestió i un desplegament de diverses línies d’actuació en diferents àmbits: inversió, manteniment, estudis i seguiment d’aspectes rellevants i ajuts a tercers.

Baltasar va visitar l'exposició «Pagesos, home i paisatge al Baix Ter», abans de presentar el projecte de Parc NaturalRufí assegura que és una oportunitat històrica
L’alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, ha valorat molt positivament l’acord del Govern de Catalunya per tramitar el projecte de llei del parc al Parlament. Rufí considera que ens trobem davant d’una oportunitat històrica i està convençut que el parc serà un element dinamitzador de l’economia local perquè permetrà preservar el patrimoni natural i cultural vinculat a aquests espais, així com reforçar la projecció exterior de tot l’àmbit. També ha valorat molt positivament el gest del conseller i del Departament de Medi Ambient i Habitatge de presentar públicament el projecte en el territori.

En l’acte de presentació, Baltasar va estar acompanyat dels màxims responsables del departament , fet que permet constatar la rellevància que es vol donar a aquest nou parc natural de Catalunya.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit