• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Els Montgrins celebren els actes centrals del seu 125è aniversari
Els Montgrins celebren els actes centrals del seu 125è aniversari Imprimir Correu-e

(4.12.09) La jornada central dels actes de commemoració dels 125 anys de la fundació de la cobla-orquestra El Montgrins, la més antiga de Catalunya, se celebraran a Torroella de Montgrí el dimarts 8 de desembre. El programa s'iniciarà a les 12 h al Museu de la Mediterrània, amb un acte institucional. Seguidament, Els Montgrins oferiran la interpretació d'una sardana a la Plaça de la Vila. Cap a les 2 de la tarda s'ha programat un dinar al Palau lo Mirador i seguidament, a 2/4 de 6, a la carpa firal, oferiran gratuïtament un cafè concert i un ball fi de festa.

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha donat suport a totes les activitats que s'han anat organitzant al llarg de l'any per commemorar aquesta efemèride, i en especial als actes programats pel proper 8 de desembre.

La cobla-orquestra Els Montgrins es va fundar l'any 1884, a partir de la iniciativa de Pere Rigau, més conegut amb el nom de Pere Barretó. En 125 anys d'història, una gran quantitat de músics hi han tocat, com en Josep Forcada, que actuà com a flautista i tible; Enric Vallespí qui fou un gran clarinetista i  tenora o en Niset, al contrabaix, entre tants altres.

Els Montgrins agafaren alta volada molt aviat, fins al punt que una de les seves primeres grans actuacions va ser la del concurs de sardanes que es va celebrar a Barcelona l'any 1902. Al llarg de la seva història, ha tingut diferents directors com Vicenç Bou que va desenvolupar les tasca fins l'any 1928; Narcís Paulís, Martirià Font, que en va ser director fins el 1988, any en què va entrar com a director Martí Camós, que encara ocupa el càrrec.

La vinculació dels Montgrins amb la vila de Torroella de Montgrí es manté vigent, i en aquest sentit cal remarcar que els Montgrins porten el nom de la vila torroellenca a totes les poblacions que visiten al llarg de l'any. Enguany, per celebrar els seus 125 anys, Els Montgrins han organitzat diferents activitats que s'han anat celebrant tant al municipi, com a diferents poblacions de Catalunya. Una d'aquestes activitats es va celebrar aquest estiu quan van anar fins a les Medes per interpretar la sardana de Vicenç Bou, Torroella, vila vella.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit