• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies La primera fase de l' Espai Ter s' iniciarà el gener i acabarà el desembre
La primera fase de l' Espai Ter s' iniciarà el gener i acabarà el desembre Imprimir Correu-e

(25.11.09) El procés d’adjudicació de la construcció de l’Espai Ter ha entrat ja en la seva recta final, i en breu es procedirà a l’adjudicació de les obres. En aquests moments, l’Ajuntament està immers en el procés de valoració de les ofertes presentades per les 12 empreses que s’han presentant al procés de licitació.

El nou equipament municipal ha estat concebut amb un marcat caràcter polivalent per poder-se adaptar a usos tan diversos com teatre, concerts, balls, conferències, sopar popular, espai firal, etc.  Estarà emplaçat a la façana sud de Torroella, al costat del carrer del Riu Ter, en un àmbit que ja s’ha començat a urbanitzar.

El delegat del Govern, Jordi Martinoy i l’alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, han presentat aquest matí el projecte als mitjans de comunicació. A l’acte, que s’ha celebrat a l’auditori del Museu de la Mediterrània, també hi ha assistit la directora dels serveis territorials de Governació i Administracions Públiques, Mireia Mata, i el director dels serveis territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació, Miquel Sitjar.
En el decurs de l’acte, l’arquitecte Sebastià, Figuerola, que juntament amb Joaquim Murias, ha estat el redactor del projecte, n’ha fet una presentació tècnica. Així mateix, s’ha projectat, en primícia, un vídeo virtual fet per ordinador de 2 minuts de durada on es recrea com serà el nou equipament. Aquest treball es projectarà públicament aquest cap de setmana a l’estand que l’Ajuntament tindrà a la Fira de Sant Andreu.

Tant Rufí com Martinoy han coincidit ha assenyalar el caràcter estratègic que tindrà el nou equipament, tant des del punt de vista cultural, com també econòmic. Martinoy ha destacat que l’edifici és un reconeixement a la trajectòria que Torroella té en aquests àmbits, i reforçarà el seu caràcter de capital al Baix Ter.

Un equipament molt esperat
L’Espai Ter dóna resposta a una vella aspiració municipal, ateses les mancances actuals. En aquest sentit, el projecte ha inclòs les conclusions d’un ampli procés de participació ciutadana que es va engegar a mitjans de 2008 per recollir idees de la societat civil amb l’objectiu de fer un equipament realment ajustat a les necessitats del municipi.

La primera fase del projecte té un pressupost de 3.200.000 d'euros i compta amb un ajut per valor de 535.000 euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i un altre de 650.000 euros del programa PUOSC del departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat.

A banda de la seva funcionalitat, l’edifici serà un element arquitectònic de gran bellesa i perfectament integrat a l’entorn, que funcionarà com a dinamitzador cultural i també econòmic de tot el municipi.
La sala principal de l’Espai Ter estarà estructurada en dos nivell —planta baixa i altell—, ocuparà una superfície útil de prop de 1000 m2  i estarà connectada mitjançant unes grans portes a la zona verda adjacent. Tindrà una capacitat per a prop de 690 espectadors asseguts, entre la platea i l’amfiteatre. En el cas de concerts, la capacitat serà de 1.120 persones, mentre que per a la Fira de Sant Andreu hi haurà espai per a 39 estands. A la planta pis hi hauran els camerinos i l’espai d’oficines. A l’interior del recinte s’hi accedirà per un porxo exterior que donarà pas a un ampli vestíbul adaptat per a exposicions. La façana del vestíbul estarà coberta per una gran vidriera que permetrà tenir visió directa de la zona verda exterior.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit