• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies La plaça del Port de l'Estartit s'embelleix amb una escultura de Marc Alós
La plaça del Port de l'Estartit s'embelleix amb una escultura de Marc Alós Imprimir Correu-e

(6.11.09) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha instal·lat a la plaça del port de l’Estartit un conjunt escultòric format per 6 peces de l’artista local Marc Alós. L’obra porta per títol «Banc de peixos» i està compost per peces mòbils que es mouen amb el vent, simulant els corrents marins.

Cada peix fa 2 metres de llarg per 1 metre d’amplada i se sustenta en pals metàl·lics de 2,2 i 2,4 metres. Segons l’autor, «el lloc on s’han col·locat els peixos conjuga el passat, el present i el futur de la població. És un espai de pescadors, pas de submarinistes i de passatgers que visiten les Illes Medes i altres destins. Espai de gent que passeja, proper a la reserva natural de les illes Medes i futur parc de tota la costa entre l’Estartit i l’Escala.» Les peces són de fibra de vidre, i internament porten unes costelles de ferro. En la seva concepció, Alós també ha tingut en compte la integració del conjunt escultòric en l’entorn i el fet que no comportés cap impacte visual ni als veïns, ni a les botigues o restaurants de la zona.

La instal·lació d’aquest element artístic forma part d’un projecte més ampli d’embelliment de l’espai públic de Torroella de Montgrí i l’Estartit. La finalitat, a més, és la de donar a conèixer i apostar per autors locals, aprofitant la notable activitat artística que existeix al municipi.

Mural a la biblioteca Pere Blasi
D’altra banda, també cal destacar que Marc Alós ha cedit a l’Ajuntament una peça de gran dimensions que la setmana passada es va col·locar a la biblioteca municipal Pere Blasi. En aquest cas, es tracta d’un mural de 3,3 metres de llargada per 65 centímetres d’amplada, fet amb refractari blanc i vidre reciclat calorejat, cuit a 1260ºC. El mural representa una panoràmica del massís del Montgrí vist des de la plana de Pals.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit